<

Стан мобілізації на території Шацького району бажає бути кращим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:52 | 17.02.2015 / Шацьк / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

9 лютого під головуванням Ла­риси Васейчук, керівника апа­рату Шацької РДА, відбу­лася нарада з головами селищ­ної та сільських рад, керівни­ками установ та організацій ра­йону, в якій також взяв участь Віктор Ясінський, старший офі­цер відділення офіцерів запасу і кадрів Любомльського ОРВК.

Як повідомила Лариса Ва­сей­чук, на виконання доручень голови ОДА та за підсумками об­лас­ної наради, яка відбулася минулого тижня в Шацькому районі, у районній державній адміністрації створено координаційний штаб з питань мобілізації, до складу якого увійшли голова районної ради, на­чальник юридичного сектору апарату РДА, міжрайонний проку­рор, начальник райвідділу міліції, прикордонники, військовий комі­сар, начальник РС УДСНС, генеральний директор ТМО та інші. Зага­лом зі стану мобілізації область знаходиться не на останньому місці, проте в Шацькому районі, на жаль, ситуація найгірша серед райо­нів області, – пише Шацький Край

За результатами наради підготовлено інформаційні плакати про мобілізацію, які були роздані сільським та селищному головам для додаткового інформування населення.

Про стан мобілізації на території району інформувала Наталія Борсук, начальник відділу надзвичайних ситуацій Шацької РДА. В ра­йоні створено і затверджено склад мобільних груп по врученню по­вісток. За період з 20 січня по 6 лютого оповіщено 208 чоловік, з них з’явилося на медогляд 56 осіб, з них же лише 2 придатні до війсь­кової служби. Наталія Григорівна поінформувала про кількість вручених повісток по сільських радах (всього по району – 479).

За словами Віктора Ясінського, оповіщення чоловіків тривало 10 днів, а у зв’язку із протестами матерів, в той період оповіщення не проводилося. Щодня інформація про кількість мобілізованих та пот­ребу у роду військ може змінюватися, тож до цього треба ста­витися з розумінням. Найкраще спрацьовують з оповіщенням чоловіків по Світязькій, Пуль­мів­ській, Самійличівській, При­п’ят­ській сільських радах та селищі Шацьк. Проблемні села – Мель­ники, Піща, Пулемець та Рос­тань. Тож у цьому питанні Вік­тор Васильович просив розу­міння та сприяння сільських го­лів. Він також роз’яснив різницю між повідомленням та бойовою повісткою. Так, повідомлення вру­чаються особі для понов­лен­ня на військовому обліку ­чо­­­ло­ві­ків до 60 років. В цьому ви­падку чоловік проходить мед­­­­комісію, за результатами якої або поновлюється на вій­сь­ко­вому обліку, або знімається з нього. Проводяться також уточнюючі дані про чоловіків (багатодітні, опікуни та інші).

Сільські голови, в свою чергу, висловили побажання більш якіс­но проводити уточнюючі списки, оскільки повідомлення приходять чоловікам, які уже кілька років тому померли, і це при тому, що із сі­льських рад щороку надавалася інформація до військового ко­мі­саріату. Окрім того, вони просили сприяння у проходженні мед­комісії мобілізованими, оскільки у лікарні окуліст та ендокринолог працюють лише один день у тиждень, і повністю пройти медогляд за один день іноді неможливо.

Про організацію районного оперативного штабу запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій інформував Анатолій Пін­кевич, начальник Шацького районного сектору УДСНС. Є дору­чення голови ОДА про створення в районі оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, до якого належать питання організації при здійснення заходів цивільного захисту населення на території району. Оперативний штаб діє в період введення в державі, області, районі режиму підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій, функціонування державної системи цивільного захисту. У постійній підвищеній готовності мають зна­хо­дитися керівники та працівники екстрених служб. Створена в ра­йоні й мобільна оперативна група реагування. Зважаючи на си­туацію, було прийнято рішення провести навчання керівників у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця