<

Спортсмени з Шацька поділились враженнями від поїздки на Паралімпійські ігри-2020 у Токіо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:08 | 24.09.2021 / Шацьк / /
Перегляди
995
/ Коментарі відсутні

Увесь світ захоплено спостерігав за перемогами паралімпійців у Токіо, де проходили XVI літні Паралімпійські ігри-2020. На них українські спортсмени достойно представили нашу країну та посіли шосте підсумкове місце серед світових лідерів. Пишаємося тим, що срібну медаль з Паралімпіади-2020 привезли й на Волинь, її здобула Марина Мажула – веслувальниця.

Учасниками Паралімпійських ігор-2020 стали і двоє жителів Шацької громади: Назар Зубчик та Катерина Кужель, які спарингувались із спортсменами-дзюдоїстами, – пише газета “Новий день”.

“На Паралімпіаду я їздила в якості спаринг-партнера Юлії Іваницької, яка змагалась з дзюдоїстами у ваговій категорії до 48 кілограмів, – каже Катерина Кужель. – Моїм завданням було відпрацьовувати прийоми, боротись та тренуватись з Юлею. Перебували ми у Токіо 11 днів.

Звичайно, дуже захопливою та цікавою виявилась ця подорож, хоча в зв’язку з посиленням карантинними обмеженнями гуляти по місту нам не дозволяли. Вразило те, як японці серйозно відносяться до карантину: щоранку кожен з нас обов’язково здавав тест на ковід, а про те, що всі й всюди ходять у масках, годі говорити, навіть у спортзалі під час тренування вона необхідна.

І часом, коли під час боротьби чи бігу траплялось, що маска сповзала на підборіддя чи падала – відразу підходила людина з табличкою, на якій англійською мовою написано: «Одягніть маску, будь ласка».

Єдиним місцем, в якому можна знаходитись без засобів індивідуального захисту була їдальня. У меню страви на різний смак. Вразило те, скільки різноманітних страв японці готують з рису. А ще – як вони сортують сміття.

Нам, українцям, спочатку важко було звикнути до цього. Та японці – дуже економна та практична нація. Навіть меблі у кімнатах, де ми жили, були виготовлені… з картону. Дивно, зате екологічно чисто і продумано. Після закінчення паралімпіади всі ці меблі підуть на переробку і отримають друге життя”, – ділиться враженнями Катерина.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок