<

Шацьк відзначив День Соборності та Свободи України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 24.01.2015 / Шацьк / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Українська соборність віками омріювалась поневоленим українським народом, позбавленим власної державності, розкиданим по всіх світах… Тому день 22 січня з 1919 року є й залишається всенародним святом волевиявлення українців на проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Сьогодення свідчить, що соборність уже глибоко пройшла через серця та душі українців.

В приміщенні райдержадміністрації, з нагоди 96-ої річниці Дня Соборності та Свободи України, відбулися урочисті збори за участю органів виконавчої влади, селищного та сільських голів, представників політичних партій, громадських організацій, керівників  установ і організацій району, пише Шацька РДА

Голова районної ради Сергій Віннічук у своїй доповіді зазначив: «У кожного народу своя доля. Народ України пройшов безліч випробувань, але на той час народ відстояв цінності соборності та свободи. Бо саме національна єдність є запорукою утвердження України як вільної європейської держави. Непрості процеси, що відбуваються зараз в Україні, стали іспитом на державницьку зрілість нашого народу, внутрішню єдність та толерантність. Саме на нашому поколінні лежить величезна відповідальність за те, щоб свобода і соборність України залишились нашим дітям і онукам навіки».

До слова був запрошений Віталій Величко, житель села Підманове,  боєць Окремого Батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор»,  захисник Донецького аеропорту. Декілька днів тому він повернувся додому у короткострокову відпустку. Віталій Васильович поділився із присутніми розповіддю про бої за Донецький аеропорт, про свої власні переживання та відданість наших бійців за територіальну цілісність України.

Сьогодні, в День української злуки, можна сміливо сказати, що єдність України витримала випробування часом і окропилася кров’ю патріотів в укритому славою Донецькому аеропорту. Учасники зборів вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи нашу рідну державу.

Насамкінець представники селищної ради поклали корзину квітів до пам’ятника  Великого Кобзаря.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер