<

Проект з будівництва очисних біля Світязя планують завершити цього року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 26.06.2022 / Шацьк / , , /
Перегляди
357
/ Коментарі відсутні

Новозбудовані очисні споруди біля озера Світязь очікують на фінальний етап робіт, який вже мав би завершуватися, якби не російське вторгнення. Реалізацію проекту хочуть відновити.

Про це повідомив голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук, – пишуть Волинські Новини.

Нагадаємо, на Волині реалізовується проект «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Загальний бюджет проекту – 6,4 мільйона євро. Станом на жовтень минулого року він був готовий на 98%. Однак з кінця лютого проект призупинили через вторгнення російських військ в Україну.

«Проект будівництва очисних споруд на фінальній стадії. З початку вторгнення він був призупинений, не було ясності, яка ситуація. Зараз анонсується продовження. І підрядник, і замовник проводять активні дії для продовження. 98% робіт уже зроблено: мережі прокладено, обладнання встановлене.

Сьогодні залишається допрацювати пусконалагоджувальні роботи, зробити електрифікацію та доставити обладнання, яке ще не поставлене», – пояснив Сергій Карпук.

Проект має завершуватися наприкінці вересня. Проте у зв’язку з подіями в країні і через вимушену паузу, додає голова громади, зараз вирішується питання продовження його до кінця року, щоб все зробити якісно, враховуючи обставини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа