<

Понад 160 тисяч на збереження Шацького поозер’я: на Волині хочуть змінити обласну програму «Екологія 2016-2020»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 9.09.2020 / Шацьк / , , /
Перегляди
126
/ Коментарі відсутні

На засіданні  постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів депутати розглянули проєкт рішення обласної ради про внесення змін до Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020», який розроблений управлінням екології та природних ресурсів ОДА.

При обговоренні питання комісія запропонувала свій варіант змін до головної екологічної програми області. Їх озвучив депутат Юрій Ройко. Про це йдеться на офіційній сторінці Волинської облради у фейсбуці.

Зокрема, запропонували підтримати пропозиції ОДА по трьох позиціях, а саме:

  • організація проведення стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Волинської області на період до 2027 року (49,9 тисяч гривень); 
  • проведення заходів, спрямованих на збереження Шацького поозер’я (168 тисяч гривень);
  • виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення екологічних робіт на території Дубівської ОТГ.

Між тим, не підтримано пропозиції виділення 600 тисяч гривень на паспортизацію водних об’єктів області.

Юрій Ройко переконує, що видатки на паспортизацію об’єктів мають здійснюватися за рахунок орендаторів, а не бюджету.

Також не знайшла підтримки пропозиція виконавчої влади передбачити 200 тисяч гривень для Луцької міської ради на проведення екологічних заходів.

В той же час, Юрій Ройко запропонував підтримати клопотання Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області щодо доповнення екологічної програми низкою заходів, які передбачають реконструкції та ремонти гідроспоруд.

Підтримати таку позицію колег з комісії переконував і депутат Володимир Гунчик.

Начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Валентин Кухарик зауважував, що фінансування таких заходів з обласного екологічного фонду може суперечити Бюджетному кодексу України, оскільки балансоутримувачами гідроспоруд можуть бути як ОТГ, так і сам офіс водних ресурсів, який фінансується з Державного бюджету.

Втім, депутати наполягли на підтримці клопотання водників, оскільки вважають, що заходи для збереження водних об’єктів області є одними із найактуальніших серед всіх інших екологічних проблем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер