<

Підприємці Шацька обурені не довіряють голові райспоживспілки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 28.01.2015 / Шацьк /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Підприємці Шацька звинувачують голову правління Шацької райспоживспілки Петра Склезя у незаконній діяльності, пов’язаній із фальсифікацією документів, земельними оборудками, порушенням прав пайовиків та тиском на орендарів.

Під час зустрічі, яка відбулася у Шацьку 19 січня, підприємці вирішили поспілкуватись з головою райспоживспілки. Участь у зустрічі також взяли представники місцевих осередків Радикальної партії, Правого сектору та громадські активісти,  які підтримують підприємців, – пише Громадьске.Волинь

Підприємець Серафима Пух нарікає, що договір, який вона уклала з райспоживспілкою,  є незаконним. Відповідно до нього, в оренду підприємцю надаються і земля, і приміщення магазину, який вона сама побудувала. Також жінка запевняє, що сплачувала Шацькій райспоживспілці фінансову допомогу, а також оплату за вивіз сміття та за туалет, яким не користувалась.

«В цьому році я знову була змушена заключити договір оренди на його умовах. В ньому вказано, що знову орендую мій магазин. Я попередила Склезя, що буду звертатись в правоохоронні органи. Після цього він почав тиснути на мене. Зокрема, відрізав у магазині світло. 19 січня 2015 року мені прийшло повідомлення, щоб я звільнила мій магазин, бо він вже наданий іншому підприємць» – заявила Серафима Пух.

Голова Шацького споживчого товариства Петро Склезь спростовує всі звинувачення. Він заявляє, що так як термін договору між райспоживспілкою та підприємцем на 2014-ий рік завершився, то потрібно було укладати новий договір на 2015-ий.  Проте, Серафима Пух всіляко ігнорувала та затягувала підписання нового договору. Тому він дав вказівку відрізати світло в її магазині, бо з Пух  не заключені ніякі договірні відносини.

На запитання чому, згідно з повідомленням райспоживспілки, Серафима Пух має звільнити приміщення її власного магазину, а не земельну ділянку, Склезь відповів, що напевно він помилився.

«Павільйон її. Я на нього не претендую. Якщо хоче, то хай забирає його хоч сьогодні» – зазначив голова Шацького споживчого товариства.

Пайовик Шацького районного споживчого товариства Віра Ковальчук стверджує, що людей виключали із пайового господарства без особистих заяв. Це суперечить Закону України «Про споживчу кооперацію».

«Збори у нас не проходили. Якщо уповноважені є, то вони не вибрані на дільницях. Водночас, є багато документів, які свідчать, що господарства продані тільки за рішенням уповноважених. Так як уповноважені від дільниць не обиралися, то вони не мали права виступати від їх імені. Цими рішеннями і продавалось, і списувалось майно, і виключалися люди» – заявляє Віра Ковальчук.

Також вона нарікає на те, що її  незаконно виключили з членів споживчого товариства. Жінка уже багато років судиться з Петром Склезем, але за її словами, програє суди, бо «судді на його боці». Також жінка зверталась і в міліцію і в прокуратуру, але ніяких належних мір прийнято не було.

Петро Склезь заявив, що всі звинувачення Віри Ковальчук є неправдивими, а виключена вона була не з його волі, а за рішенням зборів уповноважених через порушення норм статуту.

«Якщо вам щось не подобається, то звертайтеся до суду» – зазначив голова райспоживспілки.

Після закінчення заходу Серафима Пух та Віра Ковальчук заявили, що залишились невдоволені результатами зустрічі та далі будуть боротись за свої права.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер