<

Пара з Шацька відсвяткувала «діамантову» річницю весілля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 10.06.2019 / Шацьк / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Подружжя Семенюків із Шацька: Василя Марковича і Антоніни Павлівни цьогоріч святкують «діамантову» річницю – 60 років у шлюбі.

Про це пише газета «Новий погляд+», – передає Район.Шацьк.

Життєві дороги Василя Марковича і Антоніни Павлівни перетнулися у 1959 році в Шацьку. Вони стелилися крізь Другу світову війну, жахливу Волинську різанину, повоєнний голод і розруху.

Антоніна Павлівна народилася на Ковельщині, в селі Гончий Брід. Дівчинкою пережила війну і Волинську трагедію, в якій від рук поляків загинуло півсела людей, серед них і її дідусь. Роки навчання в школі, а згодом у Луцькому педучилищі Антоніна Семенюк згадує з вдячністю і любов’ю до вчителів. Саме вони виявили і розвинули її творчі здібності і виплекали зі скромної першокурсниці людину з високими моральними цінностями, які пронесла крізь усе життя.

Коли в 1955 році дипломованій вчительці запропонували на вибір роботу в трьох районах Волині, вона обрала Шацьк. Озерний край привітно зустрів Антоніну Павлівну, керівництво селища надало їй квартиру. В школі працювали мудрі і привітні педагоги, з якими відразу знайшла спільну мову. Молода вчителька проводила уроки, створила в школі потужну волейбольну команду і танцювальний колектив, сама була активною учасницею художньої самодіяльності.

На одній з репетицій у будинку культури і зустрілися поглядами вчитель фізкультури, який приїхав на роботу в Шацьку школу у 1957 році, і його майбутня дружина Антоніна.

«Це було кохання з першого погляду! Красива, з гарною фігурою, весела, спортивна – Антоніна Павлівна мені відразу сподобалася. Відтоді ми завжди були разом: в школі, на змаганнях, репетиціях, творчих виступах, дозвіллі», – пригадує з усмішкою Василь Маркович.

Якось пара поїхала в рідне село Василя Семенюка – Самійличі – в клуб на танці. І неочікувано навіть для самих себе вирішили узаконити шлюб. Поговорили з секретарем сільської ради, і той ввечері провів спрощену процедуру реєстрації.

У подружжя народилися сини Валентин, Юрій і донька Ольга. Декретну відпустку тоді надавали всього на 1,5 місяця, тому сім’я вимушена була користуватися послугами няні. Заклали фундамент власного дому.

60-ту річницю весілля Василь Маркович і Антоніна Павлівна відзначали в колі найближчих людей, бо саме їх – дітей, внуків, вірних друзів і колег вважають найціннішим надбанням. В них немає особливого секрету сімейного щастя. Він у простих речах: взаєморозумінні, підтримці, терпінні та вмінні прощати одне одному.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця