<

Очільники міліції, прокуратури та СБУ Волинської області пояснили свої дії під час шацького конфлікту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 23.07.2015 / Шацьк /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Очільники міліції, прокуратури та СБУ Волинської області пояснили свої дії під час конфлікту між сотнями людей у Шацькому районі за плантації лохини та майно.

Про це вони розповіли під час прес-конференції у четвер, 23-го липня, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Як розповів заступник начальника УМВС у Волинській області Анатолій Петрушин, він особисто був на місці події. За його словами, з боку працівників однієї із охоронних фірм (за даними ВАР, «Феміди-інтер») було близько 150 людей, а із боку охоронців ПП «Флора» дещо менше.

Вперше правоохоронці прибули на місце через повідомлення у чергову частину про пошкоджені машину та трактор на дорозі до Ростані. На місці вони побачили, що представники двох сторін стали «стінка на стінку». Міліціонери вишикувалися між ними та спробували не допустити конфлікту. Таке «протистояння» тривало практично цілий день.

Петрушин стверджує, що міліція в цій ситуації діяла адекватно, бо якби вони почали всіх затримувати, «сьогодні б не одного відспівували». Петрушин повідомив, що за підсумками конфлікту відкрили два кримінальні провадження – за фактом розстрілу трактора та автомобіля і за фактом протистояння (за частиною 4 статті 294 та за частиною 1 статі 191).

Він стверджує, що до цього із Владиславом Поляковим та Василем Столяром проводили багатогодинні розмови, проте жодна сторона не дослухалась до них, через що й виник конфлікт.

Щодо перевірки автобусів працівників «Феміда-інтер», то правоохоронці розповіли, що проводили їх, бо це прикордонна смуга. Зброї не знайшли, тому затримати нікого не мали права.

Нині ж у Шацькому районі перебуває близько 50 працівників міліції, зокрема працівники спецпідрозділів.

Прокурор області Дмитро Чепіжак відзначив, що ситуація в Ростані була контрольована. За нею стежили кілька років, закликали представників обох сторін вирішувати спори мирно. Він пояснив, що знав про конфлікт між підприємствами і усвідомлював, що позивач, тобто представники ПП «НВК «Органіка», будуть готові поїхати в Шацьк та забирати майно.

Начальник СБУ області Юрій Федонюк заявив, що наступного разу, у разі такого протистояння, правоохоронці будуть діяти жорсткіше та локалізують загрозу. Він визнав, що з боку правоохоронних органів є недопрацювання, але головне питання до сторін, які переносять конфлікт у площину «хто сильніший».

Директор ПП «Флора» Владислав Поляков відзначив, що його люди використовували зброю, щоб захиститися, проте не пояснив, чому вони були в масках. За його словами, про особи всіх охоронців ПП «Флора» було відомо міліціонерам Шацького райвідділу міліції.

Натомість депутат облради Василь Столяр, який є партнером власників «Феміда-інтер», відзначив, що насправді охоронці разом із директором ПП «НВК «Органіка» Романом Мошкевичем приїхали взяти під контроль власне майно, тобто, поливну станцію, паркан тощо, які, згідно із рішенням господарського суду, належать підприємству. Натомість міліцію він звинуватив у тому, що вони захищали Полякова, який, мовляв, незаконно захопив плантації у Ростані.

Нагадаємо, 19 липня біля села Ростань Шацького району трапився конфлікт між представниками директора ПП «Флора» В’ячеслава Полякова та працівниками охоронної фірми «Феміда-інтер». Під час конфлікту використовували травматичну зброю, а в ньому загалом взяли близько 200 людей.

Подробиці стрілянини біля Шацька

11774466_826924964023351_1587922167_n-848x565
11778030_826924970690017_778177275_n-848x565
11791738_826924977356683_1081318802_n-848x565




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа