<

Новий голова Шацької РДА на першій оперативній нараді обговорив мобілізацію, демобілізацію та призов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 7.04.2015 / Шацьк / , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

6 квітня, голова райдержадміністрації Ігор Корольчук провів першу оперативну нараду.

Пройшла вона за участю голови районної ради Сергія Віннічука, керівника апарату райдержадміністрації Лариси Васейчук, т.в.о. військового комісара Любомльського об’єднаного  районного військового  комісаріату Віктора Кравчука, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, селищного та сільських голів,  представників установ та організацій району, – пише Шацька РДА.

За інформацією Віктора Миколайовича, в період з 1 квітня по 31 травня 2015 року проводиться призов громадян України на строкову військову службу, якій підлягає 61 чоловік з Шацького району. На сьогодні оповіщено 22 осіб призовного віку. Він наголосив, що молоді призовники нестимуть службу лише у місцях постійної дислокації військових частин та не будуть залучатись до лав частин, які розташовані у зоні проведення антитерористичної операції.

Також т.в.о. військового комісара Віктор Кравчук повідомив про закінчення 2 етапу 4-ої хвилі мобілізації, який Шацький район виконав на 100%, а також про наступну хвилю з 10 квітня.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Наталія Борсук інформувала, що в 2015 році з Шацького району мобілізовано 18 військовозобов’язаних (Світязька сільська рада – 9 чоловік; Прип’ятська сільська рада – 4; Шацька селищна рада – 4; Грабівська сільська рада – 1 чоловік).

З початку 3-ї хвилі мобілізації  в Шацькому районі створено  механізм допомоги бійцям  через перерахунок одноденного заробітку працівників підприємств, установ та організацій. Кошти поступають на рахунок громадської організації  ветеранів війни, що дозволяє скоординувати  зусилля  мешканців району в напрямку допомоги  бійцям та їх сім’ям . За зібрані кошти придбано бронежилети четвертого класу захисту і амуніції на суму 54100 грн.  Для потреб учасників АТО  в районі силами селищної, сільських рад зібрано коштів майже 200 000 грн. Через рахунок ради ветеранів війни проведено виплат на лікування та придбання  зимового одягу в 2014 році – для 63 мобілізованих на суму 113680  грн. У 2015 році для  24 чоловік  виплачено 31080 грн. Всього на загальну суму 144760  грн. В районі є дві зареєстровані волонтерські організації – «Небайдужі» та  «Сила допомоги». Загальна сума зібраних в районі коштів становить  більше  400 тис. грн.

На даний час демобілізовано 6 військовозобов’язаних нашого району, з ними проводиться відповідна робота щодо надання матеріальної та психологічної допомоги .

За підсумками наради голова райдержадміністрації Ігор Корольчук  видав відповідні доручення та акцентував увагу на кращій взаємодії райдержадміністрації, районного відділу міліції, сільських голів, військового комісаріату в частині виявлення тих мобілізованих і призовників, які ухиляються від отримання повісток.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер