<

Науковий працівник Шацького парку отримав нагороду ЮНЕСКО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 10.07.2015 / Шацьк /
Перегляди
6
/ коментарі 2

Цей рік для наукового працівника Шацького національного природного парку Віталія Турича став справді особливим, адже він отримав міжнародну нагороду імені Мішеля Батісса, започатковану для молодих вчених в галузі збереження природних ресурсів та біорізноманіття.

Нагороду чоловік отримав за дослідження теми «Лісові екосистеми української частини транскордонного біосферного резервату та глобальної зміни клімату», – повідомляє Слово Волині.

Нагорода імені Мішеля Батісса була започаткована у 1989 році Програмою «Людина і біосфера» (МАБ) ЮНЕСКО. Дану нагороду отримували молоді вчені з Аргентини, Гани, Танзанії, Тунісу та В’єтнаму. А тепер у списку молодих вчених буде включено й ім’я шачанина Віталія Турича.

Довідково: З 1983 року на теренах Шацького району створений Шацький національний природний парк. У 2012 році парк увійшов в міжнародний біосферний резерват «Західне Полісся» (Україна-Польща-Білорусь). Особливістю національного парку є транскордонне розташування та унікальне поєднання лісових, озерних та водно-болотних комплексів. Згодом міжнародна Координаційна Рада програми «Людина і Біосфера» (МАБ) ЮНЕСКО на засіданні в Парижі включила біосферний резерват в світову мережу природоохоронних територій. Це другий в Європі і третій у світі тристоронній Транскордонний біосферний резерват.

Біосферні заповідники є територіями, які сприяють введенню інноваційних рішень в питаннях збереження екосистем та сталого розвитку, згідно з Програми ЮНЕСКО МАБ.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок