<

На кордоні з Польщею у Шацькому районі відкрили оновлений прикордонний підрозділ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 13.08.2015 / Шацьк /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

На українсько-польському кордоні Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко та Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик після повної реконструкції відкрили прикордонний підрозділ «Грабове», що в Шацькому районі Волинської області.

У заході також взяли участь Генеральний Консул Республіки Польща в місті Луцьк пані Беаті Бживчи, Прикордонний Уповноважений Республіки Польща по Надбужанській ділянці Вальдемар Скарбек, а також представники взаємодіючих органів, повідомила прес-служба ДПСУ.

Масштабну реконструкцію підрозділу здійснили в рамках міжнародного проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби за Програмою транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь». Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Грабове»  протягом 2013-2015 років було спрямовано 5,3 мільйона гривень. Під час робіт було проведено реконструкцію 30 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, виконано роботи по прокладанню мереж водопостачання, повністю переобладнано мережу теплопостачання та збудовано нову котельню. Приємним моментом для військовослужбовців, які проходять службу в даному підрозділі, є облаштування службових квартир у будинку для особового складу.

Гості відділу прикордонної служби під час заходу мали можливість ознайомитись з технічними засобами, що використовують прикордонники в охороні кордону. Зокрема це озброєння та спеціальні засоби, а також технічні засоби, що були отримані в рамках зазначеного міжнародного проекту, серед яких патрульні автомобілі «Дастер», снігоходи, квадроцикли, пасажирський транспорт для перевезення персоналу та прилади тепловізійного спостереження.

У ході урочистостей кращих військовослужбовців та працівників відзначили відомчими нагородами та заохоченнями.

Як і весь персонал Держприкордонслужби, військовослужбовці цього підрозділу долучаються до посилення східних рубежів України та беруть участь в антитерористичній операції. 6 прикордонників відділу нагороджені державними та відомчими нагородами, один з яких посмертно. Орденом «За мужність» III ступеню відзначений молодший інспектор прикордонної служби молодший сержант Сергій Киричук. Український захисник 25 липня минулого року отримав смертельне осколкове поранення під час збройного нападу бойовиків на пункт пропуску «Маринівка», що в Донецькій області. В той час це було одне з найгарячіших місць на сході країни, адже позиції українських військових піддавалися щоденним обстрілам з важкої артилерії та систем залпового вогню «Град».

picture
picture-1




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця