<

На екологічному посту у Шацькому національному природньому парку водії ігнорують знак зупинки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 5.07.2016 / Шацьк /
Перегляди
39
/ коментарів 6

З кінця червня при в’їзді у Шацький національний природний парк діє екологічний пост “Венське”. Цьогоріч працівникам парку допомагають атовці, які оберігають порядок та зупиняють автомобілі.

Питання законної зупинки автомобілів на екопості залишається актуальними і нині. Оскільки міліція реформувалась в поліцію і відбулись зміни до законодавства, то зараз поліцейські лише слідкують за порядком на постові, але автомобілів не зупиняють, – пише Кордон.

Зазначимо, що за кілька десятків метрів перед в’їздом на територію парку є знаки обмеження швидкості, у тому числі знак “STOP”. Саме він і є тим фактором зупинки автомобіля. Працівники парку та атовці кажуть, що більшість людей ведуть себе як того вимагає закон, але є й такі, що поводяться досить агресивно.

Й справді, більшість водіїв не зменшують швидкості, ігнорують знаки та не зупиняються самостійно. Така ж реакція і на вимогу працівників парку: чимало людей не хоче зупинятись, а тим більше сплачувати хоч якість внески.

Нагадаємо, що розмір плати за відвідування території Шацького національного природного парку залишиться таким же, як у 2015 році. Тобто за в’їзд на територію ШНПП такі розцінки: мотоцикли – 15 грн, легкові автомобілі – 20 грн, мікроавтобуси – 30, вантажні – 40 гривень. Крім того, 5 гривень за кожного дорослого за добу перебування у рекреаційній зоні.

Кожен, хто сплачує ековнесок, отримує чек. Це означає, що усі надходження фіксуються та піддаються звітності. Щодо розподілу доходу від роботи поста, то парк сплачує податок, оплачує роботу найманих працівників, паливо тощо.

Сезон на Світязі уже розпочався, але потік автомобілів був великим переважно на вихідних. За словами деяких відпочивальників, які приїжджають багато років поспіль на Шацькі озера, вони платять екозбір постійно, проте нічого не змінюється. Через це й виникає недовіра до того, куди ці кошти йдуть. Ймовірно, що це також слугує причиною, чому автомобілі не зупиняються і просто ігнорують роботу екопоста “Венське”.

Жителі Світязя, навпаки ж, стверджують, що за останні декілька років ситуація зі сміттям на березі озер, поблизу громадських місць та на пляжах змінилась. Сміття прибирають вчасно, тому й не виникає звалищ з непотребу.

Це свідчить лише про хорошу роботу працівників парку та відповідальність дирекції за покращення ситуації зі сміттям на території Шацького поозер’я. Варто пам’ятати, що робота екологічного поста “Венське” до цього має пряме відношення – кошти, зібрані на постові, використовуються на благоустрій території парку.

_DSC0012
_DSC0031
_DSC0034
_DSC0046




коментарів: 6
  1. Добровільно чи примусово? А чому лише “АТОвці”, – наберіть дітей, інвалідів, малозабезпечених, безробітних, жіночок із пончиками-трубочками-пиріжками-рибою(нічого проти вищевказаних не маю). Буде жируючому чиновнику (в множині) новий мерседес. Щасливого відпочинку.

  2. Цікаво , а де звіт про зібрані кошти , якими нормативними актами регулюється і контролюється збір коштів , причому тут АТОвці,чому оплата проводиться тільки готівкою, чому я не можу дану “послугу” оплатити по інтернету і прослідкувати витрати по рахунку ітд.?

  3. Шо це за цирк? Що ви гоните? Платити за шо? В мене дача там,я там живу. Афірюги!!!! Таких постів знаете скільки наставити можна!!??? Люди по цій дорозі не тільки на озеро йидуть!!!

  4. “Допомагають атовці”-читати смішно. Якшо вони “атовці то хай себе там покажуть,де вони потрібні,а не бабкі збивають з людей не панятно за шо!!!!

  5. Син у понеділок поїхав на Світязь відпочивати з друзями. В палаточному містечку Незабудка з нього за кожну добу перебування беруть гроші -20 гривеь. Я щось не розумію, на в”їзді беруть за добу з машини 20грн та по 5 грн. з людини за кожну добу, а на місці ще по 20 за добу. Хто і на що бере гроші.?!?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок