<

Крадіжка піску зі Світязю: на якій стадії знаходиться розслідування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:54 | 22.11.2019 / Шацьк / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У жовтні виявили, що зі Світязю невідомі вивозять пісок.  Волинські депутати звернулися до прокуратури і поліції, аби ті знайшли і покарали винних. Наразі прокуратура вивчає усі деталі щодо вивезення піску зі Світязю. 

Про це інформують у Волинській обласній раді, – передає Кордон.

Як відомо, слідчим відділенням Шацького ВП Любомльського ВП ГУНП у Волинській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239-2 КК України, за фактом незаконного заволодіння поверхневим (ґрунтовим) шаром земель – водного фонду, зокрема піском з берегової смуги озера Світязь зі сторони пансіонату “Шацькі озера”.

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури. Наразі у зазначеному провадженні проводиться досудове розслідування, вживаються заходи щодо всебічного та повного дослідження обставин події, встановлення розміру заподіяних збитків, винних осіб та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності.

Водночас, т.в.о. прокурора Ігор Цюприк у своєму листі  роз’яснює, що, відповідно до ст. 19 Конституції України, органи державної влади, їхні посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень і у спосіб, що передбачені Конституцією України. Виходячи із властивих для органів прокуратури функцій, прокурори не наділені повноваженнями щодо проведення перевірок в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів, надання доручень органам контролю до здійснення заходів державного нагляду (контролю) тощо.

Відповідно до ч. З ст. 23 Закону України “Про прокуратуру” прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

З врахуванням викладеного, підстав для застосування заходів представницького характеру немає, – зауважили в прокуратурі.

Стан досудового розслідування в згаданому кримінальному провадженні перебуває на постійному контролі  керівництва управління Національної поліції у Волинській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер