<

Експерти обстежують Світязь: стало відомо, де найбільше обмілів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:22 | 25.10.2019 / Шацьк / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

25-го жовтня робоча група з питань обстеження та виявлення причин обміління озера Світязь вийшла на місцевість для проведення відповідних робіт.

Про це інформує пресслужба Шацького НПП.

Робоча група, у складі наукових співробітників, провідного інженера лісового господарства та начальника відділу державної охорони ПЗФ Шацького НПП обстежує мілководну частину озера Світязь, меліоративні системи, а також стан наявних гідротехнічних споруд.

Експерти обстежили південний берег озера від затоки Бужня до затоки Лука. За даними робочої групи найбільше вода відійшла від берега в урочищі Тополина – більше 30 м.

Провідний науковий співробітник, Петро Юрчук зазначає, що це через наявність тут великої мілководної акваторії. В той же час поблизу затоки Лука – на 1-3 м.

“Робоча група протягом тижневого терміну підготує фото-матеріали та акт обстеження озера Світязь, які можна буде переглянути на офіційному сайті (https://shpark.com.ua/) та сторінці Шацького НПП в соцмережі Фейбук”, – йдеться у повідомленні.

Робочу групу з питань обстеження та виявлення причин обміління Світязя створено з ініціативи Марії Христецької, директора Шацького національного природного парку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа