<

Директорку Шацького національного парку підозрюють у вчиненні низки злочинів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:02 | 10.11.2022 / Шацьк / /
Перегляди
5547
/ коментарів 7

Прокурори Волинської обласної прокуратури повідомили директору Шацького національного парку Марії Христецькій про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у використанні завідомо підробленого документа.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Волині.

За даними слідства, посадовиця прийняла на роботу двох людей, які фактично роботи не виконували і не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі.

Таким чином цим працівникам було виплачено заробітну плату, відтак розтрачено понад 615 тисяч бюджетних гривень.

Окрім того, директор парку залучила підприємця у злочинну схему задля заволодіння шахрайським шляхом державними коштами.

Уклавши договір про надання послуг за програмою «муніципальна няня», які насправді не надавалися, посадовиця подала документи на відшкодування їй витрат на їх оплату в загальній сумі 23052 гривні та отримала ці кошти.

Триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




коментарів: 7
  1. 615 тисяч гривень – два працівники, яких фактично не було 9 місяців, навіть якби і були, що ж це потрібно робити у заповіднику щоб отримувати зарплату (34 тисячі з лишнім гвивень) в місяць на одного, і це у військовий час.!!!!!!!!!??????

  2. Таке відчуття ,що чесних чиновників в Україні можна по пальцях перелічити .

    • Прокурори Волинської обласної прокуратури, не тим займаються, нехай розслідують низьку, злочинів пов’язаних з Шахрайством у Володимирі волинську, чиновниками правоохоронних органів, служб прокуратури та суду, які викрадають чужі квартири, домівки, переоформлюють виписують продають, без згоди власників, і покривають одне одного. Автор Монастирний Олександр Вікторович

  3. А де стаття за вимагання, незаконну підприємницьку діяльність що виконувалися з її дозволу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер