<

Директорці Шацького нацпарку хотіли змінити запобіжний захід

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 31.01.2023 / Шацьк / /
Перегляди
4602
/ коментарів 5

Директорці Шацького нацпарку Марії Христецькій, яку підозрюють у шахрайстві, розтраті майна та підробці документів у складі організованої злочинної групи, хотіли змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

У Луцькому міськрайонному суді вирішували, де вона перебуватиме на час слідства. Про це пише Суспільне.

Як розповів прокурор Олександр Безушко, прокуратура наполягає змінити директорці запобіжний захід із особистого зобов’язання на цілодобовий домашній арешт.

Також прокурори просили суд відсторонити підозрювану від посади, на якій вона поновилася восени.

Що каже сторона обвинувачення

Зміну запобіжного заходу на більш суворий прокурор Олександр Безушко мотивував тим, що 21-го січня слідство змінило правову кваліфікацію підозри для Христецької. Слідчі ДБР виявили нові обставини справи і тепер посадовиці інкримінують тяжчі злочини, за які передбачено покарання від 7 до 12 років позбавлення волі.

Наполягаючи на винуватості Христецької прокурор у суді озвучив, що вісім працівників, яких директорка влаштувала на роботу в Нацпарк фіктивно, насправді перебували за кордоном, але їм нараховували заробітну плату.

Позиція захисту

Марія Христецька та її адвокат були проти, щоб під час судового засідання проводили відеозйомку. Коментувати справу журналістам вони теж відмовилися.

Адвокат Христецької, який заборонив називати своє ім’я у пресі, у суді сказав, що він та його клієнтка не заперечують, що працівники, про яких говорить прокурор, перебували за кордоном. Але наполіг – у прокурорів немає доказів, що працівники не виконували роботу дистанційно.

Що ж до клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу – адвокат доводив у суді, що Марія Христецька жодного разу не порушувала «особисте зобов’язання».

Що вирішив суд

Суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський відмовив у задоволенні клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу, мотивуючи це тим, що для цього немає належних підстав. Також суддя не підтримав клопотання про повторне відсторонення Христецької з посади директорки Шацького нацпарку.

Нагадаємо: директорку Шацького національного парку Марію Христецьку підозрюють у низці злочинів – її відсторонили від посади й призначили нічний домашній арешт.




коментарів: 5
  1. Та це жесть ! Односелець викрав два велосипеди , якщо їх можна так назвати , брухт , шість років за ґратами дали !!! Судді ви там чьо ??? Це не суд це орган який допомагає таким тільки таким , чиновникам , держслужбовцям , депутатам , правоохоронним органам , залишатися безнакараними !!! Звісно за свій інтерес в подальшому , матеріальний , чи в іншому вигляді , вони там собі розберуться !!! Вот зо кого ми воюємо !!! Тільки після москаліа їх всіх хто більше року при посадах , хто не пішов доброволцем в ЗСУ звільнити з конфіскацією майна , а хто проти в расход , без суда і слідства !!!

  2. Оце так пасаж! З`явилися нові обставини, що збільшують провину звинуваченої, що як двічі два було доведено прокурорами, а суддя все, імовірно, перекрутив.
    І зверніть увагу – це найчистішого гатунку кримінальна справа! Працювали дистанційно, з-а кордону: різали сухостій, косили траву, збирали ломаччя, сушили лікарські трави… :)))

  3. Скільки хабаря отримай суддя Ясельський ? Це чмо судівське треба лишити всіх звань і садити за грати .

  4. Придлагаю цю сучку на самосуд, або судю того відправити на передову в саме пекло, бо суддями тоже потрібно заніматись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок