<

Депутати Шацького району відвідали сім’ї загиблих воїнів-афганців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:57 | 15.02.2015 / Шацьк / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У 2015 році виповнюється 26 років з часу виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан, у бойових діях на території якої взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів з України. Ця кривава безглузда війна забрала життя 3280 українців, зокрема, 70 загиблих з Волинської області. В Україні річницю виведення військ з Афганістану відзначають 15 лютого кожного року. 

Традиційно напередодні керівники районної влади зустрічаються із сім’ями загиблих воїнів-афганців. 14 лютого, голова районної ради Сергій Віннічук разом з головою районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимиром Носулічем відвідали сім’ї солдат загиблих в Афганістані – батьків Володимира Хомича із села Підманево та матір Василя Сагана із села Пульмо, – пише Шацька РДА.

Спочатку представники районної влади, ветерани Афганістану разом із Світязьким та Пульмівським сільськими головами Миколою Цвидом і Федором Гловацьким поклали вінки до пам’ятників воїнів-афганців та вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

А потім зустрілися із батьками своїх побратимів. У невимушеній, дружній розмові йшлося про тяжкі втрати, згадуючи полеглих синів, які не повернулися з тієї страшної війни, про болючі рани, які й досі не загоїлись. «Ви зазнали великого болю і горя, втративши своїх синів. Але вони виконували свій військовий обов’язок в іншій державі», – зазначив голова районної ради Сергій Віннічук та запевнив, що влада й надалі буде підтримуватиме ветеранські організації та родини воїнів-афганців.

Сім’ям від органів місцевого самоврядування було вручено продуктові набори.

Зараз у  нас також війна. Ці події, які відбуваються, вимагають  захисту нашої України. Дуже важливо, щоб наша молодь, спілкуючись з воїнами-афганцями, усвідомила, що означає відповідальність за долю країни, за життя рідних людей. Тому очевидці війни в Афганістані будуть запрошені на уроки пам’яті в навчальні заклади району.

А 15 лютого в Петро-Павлівському монастирі села Світязь для воїнів-афганців та їх сімей буде відслужено молебень за здоров’я.

Натисніть для збільшення зображення DSCN3603.JPG
Натисніть для збільшення зображення DSCN3603.JPG




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа