<

Делегація із Шацького району здійснили робочу поїздку до сусідньої Республіки Польща

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 17.04.2015 / Шацьк /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

15 квітня голова  Шацької районної державної адміністрації  Ігор  Корольчук, голова  районної ради Сергій  Віннічук та директор Шацького міського Будинку культури Ніна Вирович здійснили робочу поїздку до сусідньої Республіки Польща.

Вони зустрілися із бургомістром м.Влодава Вєславом Мушинським, старостою Влодавського повіту Анджеєм  Романчуком, заступником старости Адамом Панасюком, вуйтом гміни Воля Угруська Яном Лукашиком. Метою даного візиту було питання проведення Європейських Днів Добросусідства на кордоні між Польщею та Україною,  які традиційно проходитимуть на річці Західний Буг на тимчасовому пункті пропуску Збереже-Адамчуки, – пише Шацька РДА.

Обговоривши ряд питань щодо відкриття пункту-пропуску Збереже-Адамчуки представники обох регіонів дійшли до спільного висновку в необхідності його створення саме в цій місцевості.  Функціонування даного переходу дасть свій економічний ефект, поглибить міжнародний зв’язок, сприятиме розвитку туристичної галузі та рекреаційних територій України і Польщі. Європейські Дні Добросусідства спонукають до того, що вища державна гілка влади сприятиме будівництву пункту-пропуску Збереже-Адамчуки та надання йому офіційного статусу.

Також на зустрічі було обговорено питання про написання Угоди про подальшу співпрацю, а також підготовки спільних проектів.

Євгеній Омельчук, директор  комплексу загальноосвітніх шкіл м.Влодава (Польща) вніс пропозицію залучати  українських дітей до навчання в Загальноосвітньому ліцеї у Влодаві.  Набір учнів на 2015-2016 навчальний рік приймаються учні після 9-го класу. Комплекс Загальноосвітніх шкіл № 1 і 2 пропонують навчання різних  факультетів та спеціальностей. В ліцеї: гуманітрано-правовий; фізико-математично-інформаційно-технологічний; природничий; прикордонних служб. В технікумі:  будівництво; обслуговування та ремонт автомобілів; сфера послуг; інформаційно-технологічна; виробництво харчової продукції. В училищі: монтер; кухар; кондитер; електрик.  По закінченню навчання студенти матимуть можливість працевлаштовуватись в країнах Євросоюзу. Відповідний візит до Шацького району дирекцією навчального закладу запланований 28 квітня, де буде можливість більш детальніше ознайомитися з даною пропозицією.

Крім цього, делегація Шацького району відвідала місце пам’яті українського поховання жертв війни та політичних репресій на кладовищі у с.Ханськ Влодавського повіту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер