<

Членів робочої комісії по перевірці “Лісової пісні” підозрюють в покриванні директора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:37 | 19.09.2015 / Шацьк /
Перегляди
13
/ 1 коментар

Члени Громадської ради, громадські активісти та журналісти підозрюють членів робочої комісії, яку було створено для перевірки стану санаторію «Лісова пісня» у тому, що вони працевлаштувалися там, та покривають директора.

Про це стало відомо 18 вересня під час засідання Громадської ради при Волинській облдержадміністрації, – пише Волинське Агентство Розслідувань

Учасники зібрання говорили про роботу комісії, яка розбиралася, чи ефективно працює санаторій «Лісова пісня», яка діє з травня 2014 року. Під час обговорення питання у залі розгорілася дискусія.

«Я не знаю, хто ініціював винесення цього питання на Громадську раду», ‒ здивувався член комісії Андрій Горошко. Він каже, що результатів діяльності ще немає. Також він наголосив, що розглянути результати повинні на комісії в четвер, 24 вересня. Тому інформація, яку представлять сьогодні, лише проміжна.

Про перебіг перевірки інформував Богдан Рущинський. Він повідомив, що під час роботи з’явилися факти, які їх здивували: чому перевірка ДФІ тривала 4 місяці,  чому її проводила одна людина тощо. Також Рущинський повідомив, нібито робоча група з’ясувала, що не всі моменти відповідають дійсності.

«Сьогодні маємо відповідь заступника комітету ВР Попова, зараз проводиться додаткове розслідування по виявлених фактах», ‒ зазначив Рущинський.

«Склалася така ситуація, що ми другу сторону не почули», ‒ додав він. Рущинський сказав,що в інтернеті «гуляють незрозумілі підроблені договори, які ніхто нікуди не предоставляє». Такі кроки він назвав «мєлким шантажем». Договір Рущинський назвав підробленим та додав, що йому відомо, що з санаторію вилучена друга підроблена печатка, і тому поки правоохоронні органи працюють у цьому напрямку, робоча група не повідомить про результати.

За його словами, «шум» здійнявся через плани певних осіб на санаторій.

«У цій всій ситуації неприємно, що на сьогоднішній день відчули тиск представники робочої групи та керівництво санаторію», ‒ сказав Богдан Рущинський. Також він запевнив, що в санаторії створять Центр реабілітації атошників, а на сьогодні вже оздоровлено безкоштовно учасників АТО на 250 тисяч гривень.

Водночас голова Громадської ради Ігор Дильов сказав, що бачив публікації про результати роботи робочої групи, а голові комісії про це нічого невідомо. До того ж Дильов оперував листом-відповіддю голови облради Валентина Вітра міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, у якому вказано, що санаторій успішно функціонує у частині оздоровлення атошників, чорнобильців, тому облрада вважає передачу санаторію у державну власність недоцільною.

Член Громадської ради та журналіст «Громадського. Волинь» Дмитро Безвербний запитав у Рущинського, Горошка та Захарченка, чи працюють вони у санаторії «Лісова пісня». Ті відповіли, що влаштувався лише Захарченко, який не є членом Громадської ради. Хоча Горошко працює радником директора санаторію на громадських засадах.

Тоді Безвербний пригадав, як робоча група вперше їздила у санаторій та виявила необліковані номери та інші порушення. Потім до журналістів потрапила інформація про те, що ці особи працюють у санаторії. На запити журналістів відповідей не прийшло.

Захарченко запевнив, що відповідь відсилали і у них є підтвердження про доставку.

«Я вам скажу відверто, що ваша організація займається «заказом», ‒ кинув у бік Безвербного Рущинський. Журналіст натомість попросив назвати факти. Після цього Захарченко офіційно звинуватив журналістів у замовності.

Натомість член громадської ради Дмитро Гегер повідомив, що отримав інформацію з податкової інспекції: Захарченко заплатив податок з 10 000 гривень, як і Рущинський. «Це отримана вами зарплата за липень», ‒ зазначив Гегер. Він додав, що не проти, щоб «товариші» мали гідну зарплату, але тоді вони повинні піти з Громадської ради.

«Це рекет. Ми разом були там на перевірці, а потім ви там працевлаштувалися», ‒ зазначив Гегер.

Рущинський же зажадав поглянути на офіційну інформацію про його працевлаштування у санаторії. Він додав, що зараз робоча група не працює в санаторії.

Дискусія переросла у перепалку, після якої слово отримав екс-заступник директора санаторію Микола Пугач, який і звертався до Громадської ради з проханням про перевірку санаторію.

Пугач розповів про те, що службове розслідування за матеріалами ревізії не проводять, а станом на 8 вересня не відшкодовано понад 107 тисяч гривень.

«4 травня минулого року Шацьким РВ була відкрита КК по моїй заяві», ‒ сказав Пугач. А ДФІ проводила перевірку через звернення обласної ради», ‒ додав Пугач. Проте звинувачень нікому не пред’явили й досі. Він прочитав перелік порушень, серед яких ‒ відчуження землі, сумнівні фінансові операції, невиплата працівникам одноразової допомоги, закупка продуктів за завищеною ціною та інше.

«У санаторії було дві печатки, друга видавалася у 2010 році, вони обидві дійсні», ‒ зазначив Пугач.

Дискусія ніяк не переходила в конструктивне русло, тому вирішили провести спільне відкрите засідання комісії з протидії корупції та президії 24 вересня, під час якої розглянуть висновки комісії та її склад, заслухають інформацію представників робочої групи про зацікавлення провадження менеджерських функцій у санаторії та визначать позицію членів комісії щодо ситуації, яка склалася.




один коментар
  1. Санаторій чудовий,але хтось хоче банкротити його,щоб по відомій схемі прихватизувати.Були скарги багатьох шахтарів Волині та Львівщини,що не можуть оздоровитись,бо тендери на закупівлю путівок розпродані не відомо кому.Цей санаторій раніше був доступний робітникам і селянам,а зараз він більше доступний іноземцям,бо,звичайно,поляки легко скуплять ці путівки…А ще,якщо мати”ліві” номери,то взагалі лафа…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер