<

Боєць АТО судиться з односельцями через свою земельну ділянку біля Світязя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:26 | 4.02.2016 / Шацьк /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Уже понад рік не на передовій, а у судах воює волинянин Андрій Федун. Після повернення із зони АТО йому дали земельну ділянку у селі на березі Світязя. Проте односельчани, які тривалий час користувалися цією землею, віддавати її не збираються.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня»  на телеканалі ZIK.

У свої 37 років Андрій бачив чимало: спочатку Майдан, потім війна, Іловайський котел, згодом і полон. Спочатку в росіян, далі – у чеченців і сепаратистів. Його неодноразово вели на показові розстріли, знущалися, відбили ледь не усі внутрішні органи.

«Ми всі там стояли, щоб люди, які  живуть не тільки в нашому селі, а й в Україні, щоб вони спали спокійно. Немає поваги від тих людей, які подали на мене до суду, і нема поваги до тих людей, які воювали, поклали життя своє або повернулися звідти каліками», – розповідає демобілізований боєць Андрій Федун.

У селі Світязь, де чоловік живе з родиною, земля на вагу золота. Коли виникла потреба виділити ділянки тутешнім бійцям – землі місцеві депутати не пошкодували. Андрієві Федуну дісталося 22 сотих гектара, на які він одразу отримав право власності. Однак понад 20 років на цій ділянці господарює родина, що мешкає поруч. Сім’я лише платила за користування землею, проте жодних документів не має.

«Вони кажуть, що постійно за нею доглядали багато років, і що я в них її забрав. Навіть висловлювались так, що «ти мало там навоювався, а хочеш іще з нами повоювати? » Ну, от такі люди», – переповідає подробиці суперечки демобілізований боєць Андрій Федун.

«Я не проти хлопців-вояків, я їх люблю. Хочу, щоб вони мали хороші місця, не оці кусочки і непотріб, що їм дають», – розповідає Надія Димон, яка також висуває претензії на земельну ділянку.

Попри те, що жінка переконує – ділянка проблемна і її затоплює, поступатися цим ласим шматком біля озера не хоче.

«Я не в нього хочу забрати. Мене ніхто не повідомляв, що це не моя земля. Хай би сільрада повідомила, чи подала на мене в суд, що я 25 років незаконно її обробляю. Документів наразі в мене немає, бо у сільраді не хотіли мені дати документів», – стверджує Надія Димон.

«Ця родина мешкає у селі Світязь з 90-х років, для житлового будівництва вони мають наразі чотири земельні ділянки загальною площею майже один гектар», – розповів голова сільської ради Світязя про те, скільки землі вже має родина Димонів.

Повернути собі цінні сотки землі люди вирішили через суд – заяву подала донька Надії. Та на перше слухання жінка не приїхала. Розгляд справи перенесли, відтак Андрієві, який чи не щомісяця змушений лікуватися через травми, отримані на війні, судова тяганина тільки додає клопотів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер