<

22-річний мешканець Шацька переміг у міжнародному конкурсі від Google

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:56 | 30.09.2016 / Шацьк /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Українська команда розробників Turbo Rocket Games, серед яких – 22-річний мешканець Шацька Сергій Доценко, перемогла у міжна­родному конкурсі Google AdMob Student Challenge 2016 із додатком гри Dragon Sim Online.

Про це пише Шацький край.

У цьому конкурсі брало участь понад 100 студентських команд з усього світу, про що ще напри­кінці серпня повідомлялося на офіційному блозі Google-Україна. Престижний конкурс від компанії проходив по всьому світу, тож випробувати свої сили ризикну­ли й українські студенти Києво-Моги­лянської академії, де тепер здо­буває ступінь магістра Сер­гій Доценко. На українську ко­ман­ду чекали декілька етапів до­бору та нелегка боротьба з конку­рентами.

Сам Сергій розповідає, що ідея податись на конкурс нале­жить його одногрупнику Володимиру Дученчуку, з яким разом нав­чаються вже шостий рік та працюють над різноманітними прог­рамами. Одна з них – Dragon Sim Online, яка й стала переможцем міжнародного конкурсу, пригодницька гра з драконами, з анімацією їх польотів і битв, прокачуванням своїх драконів, можливістю мультиплеєра. У грі – багато несподіванок та вражаючих спец­ефе­к­тів.

Середня оцінка програми в Google Play склала 4,5 бали, а станом на початок вересня її скачало вже понад 500 тисяч користувачів. За умовами конкурсу студенти повинні були роз­робляти мобільні додатки і монетизувати їх за допомогою AdMob.

Загалом над розробкою додатку працювало четверо студентів: Володимир Дученчук, менеджер команди, ігровий дизайнер Ярос­лава Гирилишена, програміст Ілля Бакуров, бекенд-розробник Сергій Доценко. Майже два місяці команда працювала над додат­ком. Не завадило роботі й те, що дехто з членів команди перебував у Канаді, де здобував науковий ступінь. Спілкувалися за допо­могою скайпу та засобів, які допомагають менеджети процес розробки.

Сергій розповідає, що команда доклала чимало зусиль, аби гра з’явилася на світ. Сам же хлопець займався веб-розробкою, одногрупник Володимир – розробкою гри. Тож, поєднавши можли­вості, хлопці й змогли досягнути такого результату в конкурсі. Заслуга Сергія в тому, що він зробив можливим грати в цю гру не лише одному користувачу на своєму телефоні, а й онлайн разом зі своїми друзями через мережу Інтернет.

«Також я створив можливість зберігати прогрес гри в мережі, щоб можна було грати гру на різних пристроях. Наприклад, у гравця є планшет і телефон, він хоче почати гру на планшеті, а потім продовжити її на телефоні», – каже Сергій.

Задоволений досягненням студентів й викладач Сергія та Володимира Андрій Глибовець, доцент кафедри мережевих технологій НАУКМА: «Вони вміють розвиватися в тих напрямках, в яких їм цікаво, шукати щось нове, а ми намагаємося їм допомогти в цьому, щоб вони могли зростати професійно», – коментує викладач на ТРК «Україна» в сюжеті новину про перемогу студентів.

В Google-Україна гововрять, що основним завданням було не просто створити гарний додаток, а й навчити студентів заробляти інтелектуальною працею, оскільки в компанії, засновниками якої були студенти, приділяють багато уваги студентським програмам, і дуже пишаються, що саме українські студенти перемогли в Google-програмах. Переможців чекає тижнева поїздка у Сан-Франциско, де в головній штаб-квартирі Google вони стануть героями рек­ламного ролику про свій додаток.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер