<

Шахтарі “Львіввугілля” страйкують і припинили відвантаження вугілля для ТЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 9.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

На знак протесту від 9-ї ранку ДП «Львіввугілля» повністю призупинило відвантаження вугілля своїм споживачам. А це Добротвірська, Бурштинська та Калуська ТЕС. Станом на четвер на складах підприємства накопичилось 80 тис. тонн вугілля.

Близько півсотні шахтарів зібралися 9 березня з пікетом під Господарський суд Львівської області. Вони вимагають, аби суд розблокував рахунки «Львіввугілля», щоб їм могли виплатити заробітну плату, – повідомляє zaxid.net

«Нам заплатили тільки 60% зарплати за січень. Вже би мали виплачувати за березень, але наразі нема ніяких проплат навіть за попередні місяці. Ситуація є дуже складна, особливо після трагедії на шахті «Степова». Настрої серед шахтарів дуже негативні», ― каже гірник шахти «Межирічанська» Роман Букас.

Наразі працюють усі шахти, крім двох. Але гірники готові до страйку, якщо це буде необхідно.

«Наші шахти працюють тільки на Червоноградській – перша зміна відмовилася виходити на роботу – це є 400 шахтарів. І на Степовій проводять протиаварійні роботи: відкачують воду і розгазування. Загалом заборгованість із заробітної плати на підприємстві становить майже 100 млн грн», ― розповів голова профспілки шахтарів Червонограда Віталій Оніжук.




один коментар
  1. Нововолиньки гурніки, агов! Пане Анатолю, агов! Може також вже треба поворушитися!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер