<

Шахтарі Львівщини завтра перекриють дорогу до митниці з Польщею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:26 | 11.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Попри тиск та всілякі заходи впливу, гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» продовжують стихійний страйк, розпочатий ще 2 січня ц.р. Вони вимагають погашення заборгованої зарплати та стабільної роботи у подальшому.

Сьогодні зранку шахтарі провели мітинг на центральній площі Червонограда, а о півдні у трьох кілометрах від копальні заблокували дорогу, що веде до неї. Про це голові Незалежної профспілки гірників України Михайлові Волинцю телефоном повідомив лідер первинного осередку НПГУ «Степової» Віталій Оніжук, – повідомляє Конфедерація вільних профспілок.

«Шахтарі і Незалежна профспілка гірників України чекають від місцевої і державної влади конструктивних дій для забезпечення стабільної роботи вугледобувних підприємств в усіх областях України, – говорить Михайло Волинець. – Натомість з незрозумілих нам причин голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у суботу, 9 січня, виступаючи на ТРК «Львів», безпідставно звинуватив НПГУ у деструктивних діях. Хоча він не може не знати, що борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» лише за листопад 2015-го складає 58,2 млн грн і їм виплачено тільки 46% нарахованої зарплати».

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запросив до себе на розмову в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка і представників шахтарських профспілок – голову РО НПГУ м.Червонограда Михайла Шаблю та Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олега Турчина.

Але гірники ДП «Львіввугілля», як і планували, завтра, 12 січня, з 10-ї години у 40 км від Червонограда розпочнуть безстрокове перекриття автошляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер