<

Шахрайство та злочинна група: розповіли деталі справи директорки Шацького національного парку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:32 | 26.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
1599
/ коментарі 2

У Шацьку на привласненні майже мільйона гривень державних коштів викрили злочинну групу у складі директорки Національного парку та кількох її працівників.

Посадовці фіктивно оформили на роботу вісьмох “працівників”, –повідомили в пресцентрі Теруправління ДБР у Львові, пише Суспільне.

Йдеться про очільницю Шацького природного нацпарку Марію Христецьку, якій ще в листопаді 2022-го повідомили про підозру.

Слідчі встановили, що липових працівників у Нацпарку влаштували на посадах наукового відділу, юрисконсульта, технічних працівників. Працювали ці люди лише на папері, а зарплату за них отримувала директорка. З жовтня 2021 року до червня 2022 року посадовці привласнили сумарно майже мільйон гривень.

Як розповіла в коментарі журналістам речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич, наразі керівниця нацпарку знаходиться під особистим зобов’язанням та продовжує виконувати свої обов’язки. На попереднє рішення суду про відсторонення Марія Христецька подала апеляцію. Тоді суд поновив її на посаді. Нині прокуратура знову проситиме суд про відсторонення жінки.

Під час розслідування стали відомі нові факти щодо зловживання службовим становищем. Як зазначають в Держбюро розслідувань, посадовиця підозрюють у шахрайстві, розтраті майна та підробці документів у складі організованої злочинної групи. Максимальне покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам організованої злочинної групи.

Як стало відомо Суспільному з власних джерел, Луцький міськрайонний суд найближчими днями розгляне справу Марії Христецької про зміну запобіжного заходу та відсторонення її від посади.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок