<

Шахрайська «кредитна спілка» у Львові обманула понад 200 осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:19 | 4.09.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Львові правоохоронці припинили діяльність фіктивної кредитної установи, жертвами якої стали понад 200 мешканців Львова та області. Про це повідомили в прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

За даними відомства, 24-річний львів’янин, зареєструвавши фірму, орендував приміщення під офіс, найняв дівчат, які погодилися на роль персоналу. Після чого він почав розповсюджувати оголошення про надання кредитів на суму до 500 тисяч гривень під відсотки, значно менші, ніж у банках. Пакет документів для оформлення позики був потрібен мінімальний. Від клієнтів попередньо потрібен був страховий платіж у розмірі 5-7% від суми кредиту, при цьому, бажано, готівкою. Це і був основний заробіток шахраїв. Що ж стосується позики, то її нікому не надали – повідомляє 112

Перші заяви від потерпілих почали надходити ще на початку квітня. Люди скаржилися на те, що псевдокредитори не тільки не видали обіцяні позики, а й заволоділи їхніми коштами. Суми, які виманили шахраї, були різні – від 1 тисячі до 20 тисяч гривень, зазначили в міліції.

Під час досудового розслідування директору “кредитної спілки” було оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 і 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкції статті визначають покарання від штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до трьох років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок