<

Сесія Іваничівської районної ради пройшла за принципом “крок вперед – два назад”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 12.08.2015 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарів 5

Обговорення 25-ти питань на тридцять дев’ятій сесії Іваничівської районної ради 6-го серпня та на продовженні сесії 11-го серпня показало насамперед неготовність обранців народу виконувати свої обов’язки. Із 48 депутатів у залі засідань на перший день проведення сесії з’явились лише 28 депутатів, на другий – 29.

Сесію вів заступник голови районної ради Юрій Мазурок. “Найпопулярніше” питання – затвердження програми забезпечення виконання Іваничівською районною державною адміністрацією повноважень, делегованих Іваничівською районною радою. Йшлося про те, що коли адміністрація виконує повноваження районної ради (стаття 44 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”), то й відповідно повинна отримувати фінансову та матеріально-технічну підтримку від  районної ради ( стаття 14 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”).

Голова Іваничівської РДА Федір Войтюк порахував усі адмінвидатки і вивів суму – 95 тис. грн, проте зменшив цю суму до 66-ти тисяч для більшої ймовірності, що програму затвердять. Як зазначив голова адміністрації, на одного штатного працівника райради депутати затвердили 916 грн, на штатного працівника РДА – 43 грн в рік. Мабуть, Федір Васильович дозволив собі попросити в райради фінансової підтримки ще й через те, що Іваничівська РДА перевиконала бюджет на 800 тис. грн. Але депутати не звернули увагу і на цей факт й не проголосували за затвердження програми. Проте районні обранці  віддали свої голоси за пропозицію голови РДА, яку він висловив з власної ініціативи, перерахувати ці кошти на оздоровлення дітей та закупівлю підручників для учнів 4, 7-х класів, котрі цьогоріч навчатимуться за новою програмою.

Найбільш компромісне рішення на сесії райради прийняли депутати з питання, яке не входило до порядку денного, однак наробило багато шороху. Депутат Ярослав Гиць запропонував повернути у районний бюджет 9 тисяч грн з 69-ти, виділених на квартал Іваничівській районній газеті “Колос” за безкоштовну рекламу ВО “Свобода”, мовляв, нехай автор платить, а не депутати. Аргументи редактора часопису, що з Андрієм Бадзюнем розрахуються ближче до виборів, не переконали депутата. Тоді заступник голови районної ради Юрій Мазурок запропонував компроміс – 9 тисяч залишити редакції, натомість 15 тис., призначених на придбання паперу та ремонт оргтехніки в районній раді, передати у депутатський фонд.  Таке питання ініціювали депутати Петро Мудринець і Теодор Гавінський.

IMG_1183

Найбільш дискусійне питання сесії – про присвоєння звання “Почесний громадянин Іваничівського району”.  Виступив Ярослав Гиць і запропонував поставити питання про присвоєння звання посмертно загиблим з Іваничівського району в АТО на голосування. Свою думку про те, що війна взагалі неоголошена і краще дати нагороду тренеру, який “робить героїв, що прославляють наш район в АТО” висловив депутат Сергій Недбайло. Як завжди виважено, Федір Войтюк вніс пропозицію проголосувати за кандидатуру Івана Палія і поставити на голосування внесення поправок у Положення про присвоєння звання. Таким чином, буде можливість вшанувати загиблих атошників  14-го жовтня.

При підрахунку голосів на присвоєння звання Палієві не вистачило голосу, щоб прийняти рішення. Виявляється, один депутат поїхав вирішувати якісь справи, і всі чекали, коли він повернеться. У зв’язку з тим зробили перерву.

Керуюча справами районної ради Ніна Шумська одразу запропонувала знайти депутатам кошти на нагороди і матеріальну виплату сім’ям загиблих, а це порядку 25-ти тисяч грн. Тоді всі згадали про ще “теплі” кошти, покладені в депутатський фонд. Але виявилось, що згідно Положення про депутатський фонд ці гроші уже не можна призначати для таких цілей. Що роблять депутати? Парадокс. Знову голосують за повернення коштів в райраду. За що голосуватимуть районні обранці наступного разу?




коментарів: 5
  1. Шановні бугівчани. Виступав по цих спірних питаннях я, Сергій, не мій брат Руслан. До речі, піднімалось і багато інших, не менш важливих питань. Тільки кореспондент залишив сесію, бо сенсацію “спіймав:) А далі було теж цікаво:)

  2. таке враження, що кореспондент Вашого “Бугу…” працює на зпмовлення пана Гиця. Запитайте, він що їй доплачує? Адже, було чимало запитань до цього депутата…

    • Ой да, Гиць іваничівський олігарх підкупив Бугівського кореспондента ))
      знаю, що ходить чутка, ніби він збирав по пять гривень у школярів на свою книгу, а те що залишилось, виходить, потратив на підкуп )))

  3. … ШАНОВНІ заснтвники Бугу ,якщо у вашому виданні будуть так неправдиво висвітлювати ініормацію ,то Ви хоча би цікавтеся ,чи подібна інформація мала таке місце чи ні, то такими темпами про Вас складеться не ,,,,хороша думка,,,,

    • А що саме неправдиво у цій новині?
      Напишіть будь ласка тут в коментарях ваші зауваження до публікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер