<

Сергій Бубка оглянув спортивні арени Луцька

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:29 | 24.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Перед відкриттям Міжнародної легкоатлетичної матчевої зустрічі Україна-Білорусь-Туреччина, Сергій Бубка оглянув спортивні арени Луцька та дав їм високу оцінку європейського рівня. Наприкінці ревізії, легендарний легкоатлет відкрив на стадіоні «Авангард» пам’ятну табличку від Олімпійської сім’ї України.

Нагадаємо, 24-го квітня, на луцькому стадіоні «Авангард» відбуваються видовищні змагання з легкої атлетики – Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина. Легкоатлети змагаються на оснащеному за останнім словом техніки стадіоні «Авангард», який цьогоріч отримав ІІ категорію міжнародної сертифікації, – повідомляє ІА Волинські Новини.

До слова, це дозволяє проводити на головній спортивній арені Волині чемпіонати всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованій Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Сьогодні ж перед початком змагань президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка оглянув оновлений стадіон СНУ імені Лесі Українки.

Як зауважив президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк, цей стадіон, як і «Авангард», відкритий для всіх – лучани вже облюбували ці арени для тренувань.

Шанувалиниці Сергія Бубки не втрачали можливість сфотографуватися з кумиром і після завершення огляду прийшли за автографами.

Потому огляд спортивної інфраструктури продовжили на «Авангарді». Сергій Бубка зауважив, що рівень стадіону – європейський.

«Я дійсно приємно вражений тим, що побачив: чудовий стадіон, гарні умови для тренування та змагань. Стоїш тут і замислюєшся, чи ти в Україні, чи десь в Європі знаходишся. Адже рівень підготовки – найвищий. За це висловлюю слова подяки Ігорю Петровичу Палиці, його команді. Тут відчувається, що для спорту робиться багато. Дякую і голові правління Фонду «Тільки Разом» Олександру Товстенюку, який виконує поставлені перед ним завдання. Мені хочеться бачити такий підхід й в інших регіонах України. Тому я закликаю всіх приїжджати в Луцьк, дивитися, як тут все гарно зробили, запозичувати досвід, аби й в інших обласних центрах з’являлися такі спортивні Арени.

Сьогодні у Луцьку відбувається товариська зустріч із легкої атлетики між білорусами, турками та українцями, а вже в червні відбудеться чемпіонат України з легкої атлетики, далі буде підготовка команди до Олімпійських ігор», – розповів Бубка.

Своєю чергою, голова правління Фонду «Тільки разом» Олександр Товстенюк, спортивну інфраструктуру розвиватимуть не лише в Луцьку, а й в районних центрах.

«Першою чергою, тут заслуга Ігоря Петровича, який відповідав за реконструкцію стадіону. Ініціативу проявив і Ігор Гоцул, який взяв на себе багато зобов’язань (ред., – привозити в Луцьк спортсменів, організовуючи для них змагання та тренувальні збори). Тепер у місті є спортивна арена міжнародного класу, відповідно, Луцьк отримав можливість для спорту великих досягнень.

В Ігоря Петровича є велике бажання й надалі розвивати спорт і не лише в обласному центрі, а й в районах, щоб там побудувати подібні спортивні центри», – інформував Олександр Товстенюк.

Зі слів президента Федерації легкої атлетики України Ігора Гоцула, в Україні мало подібних «Авангарду» стадіонів, більше того, хто має гарні арени не завжди їх цінує.

«На всю Україну стадіон подібного рівня є лише у Кіровограді. Тут, у Луцьку? ми бачимо команду, яка хоче робити спорт високих досягнень і яка спроможна. На жаль, так не всюди. В Кіровограді ні міська, ні обласна влада не надає великої уваги легкій атлетиці, їм це як на голову впало. Приємно, що зовсім протилежне ми бачимо на Волині, що є люди, які цим живуть», – наголосив Гоцул.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок