<

Вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:07 | 19.02.2015 / Новини, Нововолинськ / , /
Перегляди
20
/ 1 коментар

Сьогодні у селі Менчичі пройшла панахида по Герою Небесної Сотні з Майдану Сергію Байдовському.

20 лютого рік тому близько 8 години ранку Сергій зідзвонився з рідними і сказав, що з ним все добре. Це була остання розмова. Після цього телефон вже не відповідав. Першою про смерть хлопця дізналася мама Світлани. Їй вдалося додзвонитися до Сергія. Але в слухавці вона почула чужий голос. Це був голос лікаря, який повідомив, що снайпер вистрілив Сергію в груди, і він загинув. Це трапилось на вулиці Інституцькій у Києві. Він був бійцем 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ», мав псевдо «Байда»

Одна із останніх цитат на його сторінці – слова Левка Лук’яненка: «Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе…»

В останню дорогу його проводжало 20 тисяч населення міста Луцька та весь рідний Нововолинськ. Сергія поховали в с. Менчичі Іваничівського району під вигуки «Слава!» та «Герої не вмирають!».

Звання “Герой України” з удостоєнням ордена «Золота Зірка» — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності було присвячено Сергію Байдовському посмертно 21 листопада 2014 року.

FullSizeRender (2)
IMG_0643
IMG_0644
IMG_0655




один коментар
  1. Герої не вмирають!!!Герої не вмирають!!!Герої не вмирають!!!Герої не вмирають!!!Герої не вмирають!!!Герої не вмирають!!!Герої не вмирають!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа