<

Середня тривалість життя російського військового в Україні становить 60 днів – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:23 | 1.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
130
/ Коментарі відсутні

Російські військові продовжують зазнавати шалених втрат у війні проти України. Журналістам навіть вдалося підрахувати, скільки в середньому загарбникам вдається протриматися на фронті.

Середня тривалість життя російського окупанта на війні в Україні становить 60 днів, після чого з ним неможливо зв’язатися.

Зокрема, журналісти видання «Нова газета. Європа» проаналізували 10 тисяч публікацій у групах VK про зниклих безвісти російських військових, передає УНІАН.

«60 днів – стільки, в середньому, солдати брали участь у війні до того, як перестали виходити на зв’язок. На пошуки йдуть місяці, а про долю як мінімум 85 військових їх родичам нічого невідомо навіть через пів року пошуків», – стверджують автори дослідження.

Зазначається, що деякі росіяни досі намагаються знайти своїх близьких, які зникли після штурму Маріуполя. Водночас Міноборони РФ заперечує втрати і не допомагає шукати вбитих. Через це росіяни не можуть ні отримати компенсацію, ні навіть поховати близьких.

З початку повномасштабної війни в російській соціальній мережі VK опублікували оголошення про зникнення 1365 військовослужбовців. На думку журналістів, ця цифра є сильно заниженою, оскільки не всі росіяни пишуть про таке в соцмережах.

За словами лідера Руху «Громадянин. Армія. Право» Сергія Кривенка, безвісти зниклі – це здебільшого загиблі, чиї тіла не знайдені.

Вказується, що половина зниклих останній раз дзвонили близьким з Донецької та Луганської областей (640 військових). Ще 125 окупантів зникли в Харківській області під час наступу ЗСУ, а 63 – «загубилися» при «жесті доброї волі» в Херсоні. В інших випадках росіяни не знали, де були їхні родичі.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, за минулу добу сили оборони ліквідували 650 російських військових. Загальні втрати окупантів впритул наблизилися до «червоної лінії» і склали 149 890. Тільки за лютий 2023 року було ліквідовано 21,5 тисяч російських військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер