<

Серед співробітників МОЗ спалахнув кір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 9.02.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Серед співробітників Міністерства охорони здоров’я України зафіксовано випадки захворювання на кір, люди, найімовірніше, заразилися вірусом від одного з охоронців відомства.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина.

Вона заявила, що випадки захворювань на кір зафіксовані не лише у МОЗ, а й ще у кількох відомствах. “Зокрема, у Мінрегіонів” (Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства). “Кілька тижнів тому на кір захворів один із охоронців МОЗ. Тож у тих працівників, які з ним контактували, почали виявлятися симптоми хвороби”, – розповіла Стефанишина.

За її словами, після встановлення діагнозу “кір” в охоронця МОЗ, було прийнято рішення вакцинувати інших працівників.

“Щойно ми дізналися, що охоронець захворів на кір, наступного робочого дня ми організували масове щеплення в МОЗ серед контактних осіб. Цим ми захистили наших співробітників. Деякі з них контактували з охоронцем до вакцинації, тож, найімовірніше, заразилися на кір. Ті люди, які вакцинувалися до появи ознак, мають значно легше переживають це захворювання”, – зазначила Стефанишина.

Вона підкреслила, що МОЗ рекомендує усім відомствам вакцинувати своїх співробітників.

“Це захистить людей від інфікування або значно полегшить перебіг захворювання. Вакцинація жодним чином не спричиняє кір, а, навпаки, допомагає пережити його легше. Спалах кору в Україні триває протягом кількох років, тож закликаю усіх вакцинуватися проти кору. Це може врятувати вас від тяжкого перебігу та ускладнень кору”, – наголосила Стефанишина.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер