<

Серед 34 хворих на коронавірус волинян, 20 – медиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 7.04.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Вранці 7-го квітня на Волині зареєстрували 34 випадки COVID-19, в тому числі два летальних. Серед них COVID-19 виявили у 20 медичних працівників, трьох дітей та ін.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Повідомляють, що серед захворілих – троє дітей віком до 7 років (Луцький район, смт. Стара Вижівка, м.Володимир-Волинський), всі інші 31 – це дорослі. У 9 хворих діагноз встановили при зверненні за медичною допомогою. 25 осіб виявили у вогнищах при обстеженні людей, котрі контактували із хворими на COVID-19.

Серед усіх зареєстрованих випадків, COVID-19 виявили у 20 медичних працівників (59%): 8 лікарів, 5 медичних сестер, 4 молодшого медичного персоналу, 1 фельдшера та 2 водіїв швидкої медичної допомоги. Летальні випадки зареєстрували серед медичних працівників (м. Луцьк та смт Стара Вижівка), усі померлі мали хронічні супутні захворювання.

На сьогодні проводять протиепідемічні заходи у 22 зареєстрованих вогнищах підозрілих випадків COVID-19.

До слова, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить молекулярно-генетичні дослідження методом ПЛР на виявлення РНК вірусу COVID-19. На сьогодні в достатній кількості забезпечена тест-системами німецького виробництва, а також виробництва Китай (надійшли в якості гуманітарної допомоги).

Загалом, за період спостереження по області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 обстежили 422 людей. З них обласною вірусологічною лабораторією  проведено 201 дослідження, обстежено – 175 осіб, з позитивним результатом виявлено 22 зразки (у 3-х осіб по 2  позитивних дослідження).

Також повідомляють, що 6-го квітня у Волинській області перебували експерти Міністерства охорони здоров’я України з питань молекулярної лабораторної діагностики SARS—COV-2, які оцінили потужності вірусологічної лабораторії  Волинського обласного лабораторного центру та поділилися досвідом світових практик щодо нових технологій проведення ПЛР-досліджень.




коментарів: 2
  1. «Если вы видите врача в маске — это приговор системе здравоохранения. Врач, который контактирует с пациентом больным коронавирусом, его респиратор должен быть FFP3. Депутаты Верховной Рады Украины при этом в респираторах — это возмущает страшно. Это аналогично тому, что солдаты на передовой в гимнастерках, а штабные крысы ходят в бронежилетах».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок