<

Семен Семенченко пояснив, чому скоротили обсяги закупівлі вугілля на шахтах Волині та Львівщини.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 9.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Про це нардеп сказав в ефірі програми Протилежний Погляд LIVE 7-го квітня

Пише Конкурент.

“Дуже заважає монопольне становище ДТЕК – підприємство Ахметова. 80 % вугілля воно завозить із Донбасу, а лише 20 % – це Львівшина і Волинь. А історично це все будували, щоб забезпечити місцевим вугілля ці ТЕС”, – зазначив він.

З його слів, видобуток вугілля на Львівсько-Волинському вугільному басейні скоротили тому, що влада ввела для підтримки шахт нову ціну – 2 тисячі гривень за тонну.

“Відтак на 33 % скоротили закупки Львівсько-Волинському вугільному басейну, щоб закуповувати це на своїх ручних підприємствах, зокрема Західного Донбасу. А Західний Донбас сюди поставляти не повинен. Ми повинні забезпечити Західний Донбас збутом на тих ТЕС, які ми переробимо з антрациту на газове вугілля. Не треба гнати це все сюди, а сюди мають вкласти державні гроші, зберегти робочі місця. І це вугілля повинне піти на Добротвірську, Ладижинську і Бурштинську ТЕС. А якщо Ахметов цього не хоче робити, то ці ТЕС треба в нього забрати в державну власність У нас є для цього всі підстави”, – пояснив Семенченко.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер