<

Села з двох різних районів тепер можуть об’єднатися в одну громаду! – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 14.03.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада України підтримала законопроект №5520, який дозволить селам із різних районів утворювати об’єднану територіальну громаду. Напередодні голосування в парламенты Ігор Гузь вкотре закликав колег-нардепів підтримати закон, який дозволить селам із двох різних районів об’єднатися у одну територіальну громаду.

Він звернувся до колег під час виступу з місця. Нагадаємо, Центральна виборча комісія не могла призначити вибори у громадах, котрі хотіли об’єднати в одну ОТГ населені пункти різних районів, адже вимагала внесення змін до законодавства. «Навіщо нам все збивати в один флакон: госпітальні округи, і ті чи інші питання, адже вони технічні. Дайте можливість селам з різних районів об’єднатися!» – наголосив нардеп. Він підкреслив, що впродовж півтора року жителі Оваднівської громади не можуть створити ОТГ, «бо в них є два райони – Турійський і Володимир-Волинський, де села з двох районів хочуть об’єднатися”.

Також зазначив, що недостатньою кількістю голосів, парламент «гальмує цей процес та шкодить децентралізації та самим людям» і повідомив, що таких громад «зараз є десятки, а скоро будуть сотні, тому питання цього законопроекту дуже просте – потрібно натиснути кнопку і дати можливість таким селам об’єднатися». Таким чином, за закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів» (№ 5520) проголосувало 232 народних обранців, проти – 8 та утрималось – 14.

«Багатостраждальний децентралізаційний законопроект №5520 який дає можливість об’єднатися в одну громаду двом населеним пунктам різних районів прийнято! Вітаю Оваднівську об’єднану територіальну громаду, яка отримала можливість провести вибори та розпочати новий етап свого розвитку!» – резюмував Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа