<

Села Прибужжя не поспішають об’єднуватися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:32 | 5.02.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Завдяки децентралізації, на Волині вже окремі об’єднані громади показують конкретні результати: освітлені вулиці, закуплена нова техніка в заклади медицини та освіти, відремонтовані дороги. Однак лишаються й такі громади, які не поспішають об’єднуватися задля свого ж блага.

Про це йдеться у черговому номері газети БУГ №9 від 3 лютого.

Наприклад, у регіоні Прибужжя декілька сіл досі не об’єднані з жодною ОТГ: Луковичі Іваничівського району, Згорани Любомльського району, а також Хобултова та Березовичі, що у Володимир-Волинському районі.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк зазначає, що цей процес добровільний і приймати рішення мають депутати сільських рад. «Можливо, вони не гальмують, а так довго думають. Але ці затяжні думки призводять до того, що ОТГ, які об’єдналися раніше, вже бачать результат», – зауважує він.

«Хобултова і Березовичі є у перспективному плані Зимнівської ОТГ. Думаю, цього року вони визначаться. Згорани також в роздумах, з якою громадою об’єднуватися: з Рівним чи Шацьком. У села Луковичі теж є варіанти. Але, чим довше вони «затягують», тим більше втрачають можливостей для розвитку своїх територій», – зазначив керівник Центру.

Загалом Анатолій Пархом’юк наголошує, що стан децентралізації на Волині позитивний, в області вже створено 40 громад.

Вікторія Махновська




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця