<

Щотижневі перевірки підприємців проводитиме фіскальна служба у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:31 | 21.03.2017 / Володимир /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

21-го березня відбулося перше засідання комісії з координації дій державних органів, які здійснюють контроль за обігом та виробництвом підакцизних товарів у Володимирі-Волинському. Основне завдання новоствореної комісії – скоординовані дії в боротьбі з незаконним обігом та виготовленням підакцизних товарів у місті.

Голова новоствореної комісії – заступник мера міста Лариса Кулікова, заступник голови комісії – новопризначений керівник Володимир-Волинської ОДПІ Ольга Ліщинська. Секретар комісії – начальник управління економічного розвитку та інвестицій МВК – Оксана Субицька. Входять до складу комісії також начальник міжрайонного відділу управління захисту економіки у Волинські області департаменту захисту економіки Національної поліції України Ярослав Гвоздецький, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Володимирі-Волинському Світлана Мисинчук, старший дільничний інспектор поліції Сергій Позняк та головний спеціаліст управління економічного розвитку та інвестицій МВК Петро Шумєєв.

“Хоча комісія була створена нещодавно, робота з моніторингу торгівлі підакцизними товарами суб’єктами господарської діяльності в місті ведеться давно. Адже ні для кого не секрет, що у прикордонному Володимирі-Волинському питання торгівлі підакцизними товарами без належних дозвільних документів стоїть досить гостро. Водночас, представники виконавчого комітету міської ради, в тому числі, управління економічного розвитку та інвестицій, які обстежують торгові заклади в місті, навіть при виявленні порушень, можуть лише повідомити про факт порушення в контролюючі органи, для застосування ж певних санкцій щодо порушника не мають повноважень” – зауважила Лариса Кулікова.

Оскільки комісія засідала вперше обговорили і питання про повноваження членів комісії. Так основна проблема, яка виникає при виїздах на перевірки на торгові місця представників держаної фіскальної служби, за словами начальника Володимир- Волинської об’єднаної державної податкової інспекції Ольга Ліщинська – це неможливість встановити особу. Встановити особу, вимагати документи на її встановлення може тільки представник національної поліції. Тому поставили питання по формуванню робочої групи, котра буде оперативно здійснювати перевірку торгових закладів за участі представника поліції.

“На минулому тижні ми перевірили кілька закладів торгівлі, як у Володимир-Волинському районі, так і в самому Володимирі-Волинському. При цьому суб’єкти, які торгували цигарками чи алкогольними напоями без необхідних дозвільних документів, відмовлялися надавати працівникам ДФС необхідну інформацію про себе чи суб’єкт діяльності.

Відтак, якщо за результатами перевірки будемо складено якийсь акт чи висновок, ми навіть не зможемо нікуди з ним звернутися, тому що зафіксували лише точку торгівлі, але того, кому вона належить, хто здійснює торгівлю, ми не знаємо. Законодавство ж передбачає, що отримати санкцію прокурора чи ухвалу суду можна, лише чітко ідентифікувавши суб’єкт підприємницької діяльності чи особу, яка здійснює торгівлю. Тому наполягаю на тому, аби надалі разом із працівниками ДФС обстеження закладів торгівлі проводили співробітники Національної поліції,” – зазначила пані Ліщинська

За словами присутнього на засідання старшого дільничого інспектора поліції Сергія Позняка, у місцевому відділі поліції не вистачає кадрів для делегування особи у робочу групу. Тому наперед потрібно писати листи у відділення поліції з проханням делегувати людину, вказуючи місце і час майбутньої перевірки торгової точки. Якщо таке рішення не влаштовує представників податкової – краще телефонувати на номер сто два для того щоб на місце диспетчер висилав патруль.

Засідання комісії вирішили перенести, запросивши на неї начальника Володимир-Волинського відділку національної поліції Михайла Бобика. Саме його пристуність необхідна, щоб узгодити робочі моменти створення групи по перевірці торгових точок – зазначила Ольга Ліщинська.

На завершення заступник міського голови Лариса Кулікова зауважила, що на підготовку робочої групи і усунення усіляких помилок у питаннях її роботи піде можливо багато часу. Головне ж, що у податківців є бажання провести таку масштабну роботу.

Тоді ж Ольга Ліщинська повідомила, що фіскальна служба й надалі проводитиме щотижня перевірки на торгівлю підакцизними товарами. Додала чиновниця, що перевірятимуть комплексно – з документами на оренду/власність приміщення, ліцензії, працевлаштування та інше. А комісію планують збирати раз на місяць і обговорювати нагальні питання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер