<

Щорічно на Волині вирубують до мільйона кубометрів лісу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:35 | 20.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Щорічно внаслідок запланованих санітарних рубок і позапланових, пов’язаних з ніби-то боротьбою з хворобами і шкідниками заходів, волинські ліси втрачають близбко 700 кубометрів деревини. Про це, а також про випадки порушень, так званого, режиму тиші волинськими лісівниками під час прес-конференції розповіли представники громадських об’єднань «Зелений тризуб», «Бойкот», та «Спілки власників зброї Волині».

Зокрема, вони нагадали про два випадки, коли заготівельників застали “на гарячому”. Один з них трапився наприкінці травня у ківерцівських лісах, інший – у червні в Рожищенському районі. За цими фактами ведеться слідство. Адже вирубка проводилась в порушення норми Закону України «Про тваринний світ», який забороняє рубати з 1 квітня по 15 червня. Окрім того, попри наявність у лісничих актів патологічного обстеження, видимих ознак ураження зрізаних дерев активісти не виявили. З цього приводу активісти підготували звернення до Міністра екології та природніх ресурсів, голови СБУ, Мінстра внутрішніх справ, керівників виконавчої і представницької гілок влади в області, – повідомляє Громадське.Волинь.

«Зібралась зграя, яка тупо ріже наші українські ліси. Не треба багато говорити, досить глянути на Гугл-мепс. Там цілими клаптями ліс повисмикуваний. Це очевидна корупційна складова. Як взагалі можна планувати санітарні рубки? Як можна планувати скільки дерев захворіє наступного року?», – каже народний депутат України Юрій Савчук.

На прес-конференцію, окрім журналістів і громадського активу, прийшли і представники Волинсьького обласного управління лісового і мисливського господарства. Начальник секторуРуслан Войцеховський не зміг заперечити наявність випадків порушення законів у лісовій сфері. Однак запевняє, що не все так повально і злочинці будуть покарані.

«У нас є телефон гаряої лінії. Він діє цілодобово. Фіксуйте, дзвоніть. Дякуємо громадським активітсам, які допомогли це виявити. Зараз відносно осіб, які це допустили, проводиться службове розслідування, справа знаходиться в правоохоронних органах. Протягом 2015-2016 років екологічною інспекцією було проведено ряд перевірок лісогосподарських підприємств. Протягом 2015 року виявлено порушень на 43 тисячі гривень, протягом 2016 – на 102 тисячі. І говорити про те, що 80% вирубок проводяться незаконно, це не відповідає дійсності.
Наша лісова охорона протягом цього року впіймала 500 чоловік на вирубці. Це півтора мільйонів збитків. Є причетні до вирубок і наші працівники. Ніхто нічого не приховує. Я сам особисто дві справи заніс в Прокуратуру», – переконує Войцеховський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа