<

Щодня на дорогах в Україні гинуть 11 чоловік, – Кабмін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 26.04.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В результаті необлаштованості доріг в Україні кожен день у ДТП, в середньому, гинуть 11 чоловік.

Така цифра була озвучена на засіданні уряду в середу, 25 квітня, повідомляє Економічна правда.

З метою зниження сумної статистики, в Кабінеті Міністрів розробили програму “Безпечні дороги”, на реалізацію якої в 2018 році планується скерувати 2,6 млрд гривень.

“Сьогодні представляємо єдину цілісну програму. Розвиватимемо острівці безпеки, пішохідні переходи, кругові розв’язки”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Зокрема, в числі головних проблем на українських дорогах розробники програми називають перевищення швидкості, необлаштованість пішохідних переходів, небезпечність перехресть, керування в стані алкогольного сп’яніння.

Програма має на меті знизити смертність на дорогах, зменшити наслідки ДТП, впровадити системи управління безпекою руху.

Документ передбачає чотири важелі управління безпекою руху: інфраструктура, нагляд і контроль, невідкладна допомога, освіта.

Крім того, в рамках реалізації цієї програми планується облаштувати 500 розв’язок на суму 1,16 млрд грн, 500 острівців на в’їздах у населені пункти на суму 930,15 млн грн, 6432 пішохідних переходів на суму 1,161 млрд грн, а також 1500 пішохідних переходів з освітлювальними панелями на суму 150 млн грн.

Також планується ліквідувати 109 місць концентрації ДТП, на що передбачається витратити 259,8 млн грн, побудувати 258 км нових бар’єрних огороджень на суму 435 млн грн, встановити 15 тис. дорожніх знаків на 60 млн грн.

Крім цього, програма передбачає проведення 46 просвітницьких кампаній з безпеки руху, а також заходів з нагляду, контролю та невідкладної допомоги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер