<

Щоб відремонтувати всі дороги державного та місцевого значення потрібно 42 мільярди доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 28.11.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Згідно з інформацією міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, в Україні за останні десять років недофінансування на експлуатацію доріг становить більше 80%, – пише сайт «РИА Новости Украина».

Україна повинна витрачати близько 100 мільярдів гривень (близько 4,2 мільярда доларів) щороку протягом десяти років, щоб відремонтувати всі дороги державного та місцевого значення, заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

За його словами, в Україні за останні десять років недофінансування на експлуатацію доріг становить більше 80%.

Щоб за 10 років реанімувати всі дороги державного значення, буде потрібно щорічно витрачати на їх ремонт та обслуговування 40-50 мільярдів гривень. На місцеві – ще 50000000000. Ми розуміємо, що потрібно зробити, щоб у нас були нормальні дороги. Дуже сподіваюся, що проголосують за закон, який їх розділить, залишивши 49000 кілометрів доріг державного значення, а решта зробить дорогами місцевого значення, – сказав він.
Разом з тим міністр зазначив, що ремонт доріг у Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській та Одеській областях проводити не можна, поки не буде врегульовано питання вагового контролю.

Не можна порівнювати спроможність Львівської та Сумської областей. Миколаївська – так, вона така ж заможна, як і Львівська, але в Миколаївській фури вбивають дороги. Тому ми і ввели дуже жорсткі обмеження маси вантажівок і відправили туди мобільні пункти вагового контролю. Один з таких пунктів простояв не більш двох годин: за цей час наших інспекторів побили, а обладнання мало не знищили. Так що поки в Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Одеській областях не врегулюють питання вагового контролю, там доріг не буде, скільки б туди ні інвестували! – Сказав Пивоварський.
За словами Пивоварського, наступного року в Україні запрацюють більше 70 мобільних пунктів для перевірки вагового категорії. За перевіряючими, які працюватимуть на цих пунктах, стежитимуть камери.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України створило онлайн-карту ремонту українських доріг, повідомив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку автомобільних перевезень Мінінфраструктури Роман Хміль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця