<

Що “світить” за протести на автошляхах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Юристи не бачать порушень у тому, що люди перекривають автошляхи міжнародного, національного та місцевого значення.

Про це пише газета “Експрес”.

“Якщо люди перекривають дорогу, ходячи безперервно нерегульованим пішохідним переходом, то водії транспортних засобів зобов’язані їх пропускати, — каже Роман Волоконський, юрист. — Кожен громадянин або група людей можуть ходити пішохідним переходом будь-яку кількість разів і з будь-якою швидкістю. І жодної відповідальності за це не понесуть. Інша річ — перекриття проїжджої частини поза межами нерегульованого пішохідного переходу або ж використання на самому пішохідному переході перешкод, таких, як шлагбауми, троси, будівельні конструкції”.

За таке блокування руху транспорту передбачено кримінальну відповідальність — штраф від 850 до 2550 гривень, виправні роботи до двох років, арешт до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. Але в Україні ще не ухвалювали вироків блокувальникам руху.

“Поліція починає провадження, однак справи або не доходять до суду, або ж не розглядаються, — додає юрист. — Якби були рішення судів, то особи, котрі вдаються до блокування, боялися б порушувати закон, адже можуть бути покарані”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок