<

Що читати влітку: 6 книг від Білла Гейтса

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 21.05.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Засновник компанії Microsoft, Білл Гейтс, виклав на своєму Youtube каналі відеоогляд книг, які він рекомендує прочитати цього літа, коли ви будете десь відпочивати (або працювати).

Про це пише Inspired.

1) Hyperbole and a Half

Brosh-614x461

Еллі Брош, автор популярного інтернет-комікса Hyperbole and a Half, випустила книгу на основі своїх художніх творінь і есе.

2) The Magic of Reality

magic-2

«Магія реальності: як ми дізнаємося істину» Річарда Докінза – книга про найцікавіші питання. Серед розділів – «Хто був першою людиною?», «З чого все зроблено?» І «Чому трапляються неприємності?». Автор дає відповіді або розповідає про те, що вчені поки не можуть нам пояснити.

3) What If?

6c6116e6f0b4e88f30a55d4a0bdb77ef

«Що якщо?» – Книга від творця коміксу xkcd Ренделл Монро.

4) On Immunity

Imunitet-vakcine

Юла Блісс у своїй книзі критикує страх вакцин, поширений в США. Книга отримала масу позитивних відгуків і увійшла в десятку кращих книг 2014 за версією New York Times.

5) How to Lie With Statistics

5d43a11fcc7e378980e62ab943575053

У своїй книзі «Як брехати за допомогою статистики» Дарелл Хафф розповів про способи зловживання статистикою в цілях обману аудиторії і маніпулювання її думкою на конкретних прикладах з американського життя – з реклами, політики, пропаганди та агітації. Книга вперше була опублікована в 1954 році.

6) Should We Eat Meat?

9781118278697_nUeYp_600x0

Білл Гейтс вже кілька років рекомендує книги цього вченого: «Нічого я так не чекаю, як книг Вацлава Сміла». Професор географії та науки про навколишнє середовище Манітобського університету (Канада) – автор тридцяти монографій і чотирьохсот статей про майбутнє енергетики, виробництві продуктів харчування та промисловості. Цього разупрофесор піднімає питання про необхідність стримати апетит людства при споживанні м’яса. У своєму інтерв’ю він говорив:

Ми витрачаємо величезну кількість енергії на вирощування кукурудзи та сої, і все це йде на розведення худоби, яку ми до того ж годуємо антибіотиками. І врешті-решт 40% виробленого продовольства викидається.

М’ясоїди не люблять мене, адже я закликаю до поміркованості, а вегетаріанці зневажають за те, що я не бачу нічого поганого у вживанні м’яса. Але м’ясу ми зобов’язані своїм еволюцією! М’ясо зробило нас такими. М’ясо збільшило наш мозок. Проблема не в м’ясі, а в тому, що ми з’їдаємо 90 кг м’яса на рік на душу населення. Їмо гамбургери кожен день. І стейк.

Дивіться, ось ми беремо курячу грудку, нарізаємо її маленькими шматочками і готуємо рагу по-китайськи. Замість однієї порції м’яса ми отримуємо смачну страву на трьох. Якщо ми будемо їсти м’ясо, як його їдять в Індії, Китаї та Малайзії, ми скоротимо споживання до 18 кг на рік.

У книзі професор більш детально розкриває відповідь на це питання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця