<

Ще дві ТЕС в Україні можуть зупинити роботу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:00 | 24.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

У Ахметова просять Міненерго розблокувати постачання вугілля на Придніпровську і Криворізьку ТЕС.

Енергетична компанія ДТЕК звернулася до голови Міненерго з проханням розблокувати постачання вугілля на Придніпровську і Криворізьку ТЕС, які знаходяться на межі зупинки, – пише Корреспондент

Про це йдеться в тексті звернення, яке опублікувала прес-служба ДТЕК.

“На залізничній станції Красний Лиман в Донецькій області наразі заблоковані і стоять вже тиждень 200 вагонів з вугіллям. Це вугілля антрацитної групи – єдино можливе паливо для Придніпровської та Криворізької ТЕС. На заблоковане вугілля є всі необхідні документи, які підтверджують, що його везуть саме на зазначені українські ТЕС”, – сказано у зверненні.

Відзначається, що обидві станції зараз працюють на мінімальній потужності через дефіцит антрацитового вугілля. “Навіть при роботі одним блоком запас палива на Придніпровській ТЕС – 1 доба роботи (3 тис. т вугілля), на Криворізькій – 5 діб (8 тис. т вугілля)”, – підкреслюють в ДТЕК.

“Якщо на держрівні не буде надана підтримка, це призведе до дефіциту потужності в енергосистемі України і, як наслідок, масових відключень споживачів від енергопостачання. Проблеми з поставками електроенергії будуть відчувати мешканці цілого ряду областей – Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської”, – підкреслили в ДТЕК.

Раніше повідомлялося, що вся територія Луганської області, яка контролюється українською владою, знеструмлена через зупинку енергоблоку на ТЕС у Щасті внаслідок артилерійського обстрілу.
Вчора в Міненерго запевнили, що ситуація з постачанням вугілля на теплоелектростанції України покращилася. Як зазначили в міністерстві, зараз основна частина вугілля на українських складах нагромаджується за рахунокпоставок з ПАР.
Раніше повідомлялося, що Росія знову припинила постачання вугілля на українські ТЕС.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер