<

СБУ знову взялася за фінпіраміду B2B Jewelry і провела обшуки: шахрайська схема відновила роботу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 26.07.2021 / Новини / /
Перегляди
298
/ коментарі 2

Служба безпеки України знову викрила організаторів фінансової піраміди B2B Jewelry у масштабному шахрайстві. Правоохоронці провели нову серію обшуків, а також припинили роботу частини із магазинів мережі.

Наголошують, що чотирьом кураторам фінансової піраміди повідомили про підозру. Представників B2B Jewelry звинувачують у шахрайстві з фінансовими ресурсами та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом в особливо великих розмірах, –  заявляє пресслужба СБУ.

У СБУ кажуть, що минулого тижня провели 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди та в магазинах B2B Jewelry. Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей.

Одному із підозрюваних Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання (не передбачає будь-яких обмежень на переміщення чи виїзду за кордон). СБУ ж просила про тримання під вартою.

Усім 4-м фігурантам провадження оголошено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами);
  • ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Раніше журналісти-розслідувачі з Bihus.Info на початку липня заявляли, що після блокування піраміди правоохоронцями минулого літа і блокування активів власників B2B Jewelry почала відновлюватися взимку. Повністю «ожила» навесні 2021-го. Журналісти повідомляють, що відновився і потік людей в салони.

У компанії також запевняли, що виплати грошей клієнтам поновилися. Bihus.Info наголошують, що хоч і відсотки за покупку сертифікатів B2B Jewerly дійсно почали нараховуватися, але функція виведення грошей відсутня.




коментарів: 2
  1. Ну що тут поробиш ,коли наші люди вірять ,що можна задурно стати багатієм і готові віддати гроші всяким пройдисвітам,які ,як і депутити обіцяють золоті гори .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок