<

СБУ завершила розслідування справи Гандзюк: активісти незадоволені і вимагають пояснень Зеленського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:05 | 27.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

СБУ завершила досудове розслідування у справі за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, – передає Українська Правда.

“Усі матеріали готові, співробітники СБУ фахово зробили свою роботу й зібрали доказову базу, яка дасть можливість чітко довести позицію обвинувачення в суді. Сподіваюся, що ця справа буде розглянута першочергово. Виконавці та замовники вбивства Катерини Гандзюк отримують заслужене покарання”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням СБУ, за версією слідства, Мангер підозрюється у тому, що за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, які призвели до її смерті.

Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Слідчі СБУ повідомили підозрюваним, їхнім захисникам, потерпілим та їхнім представникам про завершення досудового розслідування.

Усім сторонам надано доступ до матеріалів слідства. Після того як сторона захисту ознайомиться з матеріалами кримінального провадження, їх буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Позиція Офісу генпрокурора: “Ретельний аналіз зв’язків основних фігурантів злочину, вивчення їх зустрічей та співставлення доказів дозволили встановити кінцевого замовника злочину і досудовим розслідуванням встановлено, що це діючий голова Херсонської облради Владислав Мангер”.

Активісти “Хто замовив Катю Гандзюк” вважають, що офіс генпрокурора “злив” справу про розслідування вбивства активістки. На їхню думку, замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні, йдеться на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк” у фейсбук, – передає Українська Правда.

“Друзі, разом із вами ми зробили дуже багато аби покарати усіх причетних до вбивства Катерини Гандзюк. Сьогодні справу злили. Нас із вами вчергове годують лайном… Володимир Зеленський обіцяв посадити вбивць Каті Гандзюк. Зеленський привів до влади Ірину Венедіктову, яка всього за 40 днів розвалила справу і тепер діє в інтересах замовників та організаторів вбивства Каті. Будемо вимагати у президента пояснень”, – йдеться у повідомленні.

Активісти повідомили, що влаштують акцію о 19.00 год біля Офісу президента.

Зокрема, їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування, тому що:

  • До кінця розслідування ще три місяці. Слідчі дії та негласні слідчі дії – незавершені. Не завершили навіть ті слідчі дії, які були ініційовані потерпілими і клопотання по яким були задоволені.
  • Передати справу до суду “як є” (без збору додаткових доказів) уже дуже довго просять адвокати одного із замовників вбивства – Владислава Мангера. Розраховуючи таким чином на виправдовувальний вирок.
  • ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера.
  • Організатор злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством.
  • Павловський також не дав жодних свідчень.

Також вони стверджують, що Мангер домовився з ОГП на найвищому рівні: “Інакше важко пояснити навіщо слідству нехтувати 3-ма місяцями, які залишились для збору доказів і обривати слідчі дії”.

Активісти обурюються через те, що досі немає клопотання в суд на відсторонення Мангера від посади, адже одного разу “він не прийшов до суду, а потім показував довідку з лікарні, яка підпорядковується обласній владі, невідстороненим представником якої він власне є”.

https://www.facebook.com/gandziukgate/posts/676581623143491




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер