<

СБУ затримала помічника окупантів, який влаштувався на службу до ЗСУ

03:21 | 4.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
280
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України затримала зрадника, який надсилав у російські телеграм-канали розвіддані про оборону Києва.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, завдяки спецоперації у Києві та Донецькій області правоохоронці затримали зрадника. Ним виявився мешканець Києва, який на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у місті.

“Для цього об’їжджав вулиці та вивчав обстановку поблизу українських військових об’єктів. Отримані відомості надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у месенджері Телеграм. Згодом, намагаючись уникнути відповідальності, фігурант мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку. Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували злочинну діяльність і затримали його в одному з фронтових міст регіону”, – розповіли в СБУ.

Там також додали, що під час обшуків у нього виявили мобільний телефон з доказами передачі окупантів інформації.

“Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (“Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”). Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину”, – підкреслили у СБУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер