<

СБУ затримала і вивезла з окупованого Донбасу підозрюваного у справі про збиття «Боїнга»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 5.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Служба безпеки України у кінці червня провела спецоперацію на території так званої «ДНР» і затримали колишнього командира ППО бойовиків в місті Сніжне Володимира Цемаха.

Про це повідомляє Громадське, посилаючись на російську службу ВВС.

Колишній бойовик Цемах був затриманий у своїй квартирі в місті Сніжне 27 червня, після чого був переправлений через лінію розмежування на підконтрольну Україні територію.

«28 червня в день Конституції України він був доставлений у Київ, а 29 червня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про його арешт на два місяці, дата апеляції поки не призначена», — повідомив адвокат затриманого Роман Гонтарев.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

24 травня 2018 року офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області.

Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.

29 червня 2018 року ЄС закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17.

Парламент Нідерландів також закликав РФ узяти відповідальність за збиття MH17. Водночас, у Мінтрансі Малайзії заявили, що переконливих доказів вини Росії у збитті MH17 немає.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер