<

СБУ запобігла замаху на Геращенка – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:32 | 22.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Основний мотив замаху на Геращенка – спроба усунути відомого політика.

Служба безпеки України перешкодила замаху на народного депутата від фракції Народний фронт Антона Геращенка. Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на свої джерела.

Зазначається, що виконати замах зголосилися двоє громадян України, які відбували ув’язнення на території Криму й отримали дострокове звільнення. Один з них раніше тричі судимий за кримінальними статтями. За даними слідства, свої дії вони координували зі своїм керівником – колишнім громадянином України Андрієм Тихоновим, який воював на боці ЛНР і який проживає зараз в Бєлгороді (Росія).Зазначається, що виконати замах зголосилися двоє громадян України, які відбували ув’язнення на території Криму й отримали дострокове звільнення. Один з них раніше тричі судимий за кримінальними статтями. За даними слідства, свої дії вони координували зі своїм керівником – колишнім громадянином України Андрієм Тихоновим, який воював на боці ЛНР і який проживає зараз в Бєлгороді (Росія).

“Більше місяця за підозрюваними здійснювалося спостереження, частина їхніх розмов була задокументована оперативним шляхом. Основний мотив замаху на Геращенка – спроба усунути відомого політика, який є одним з творців основної української і міжнародної бази даних щодо розшуку терористів Миротворець, а також відомий відкритими антиросійськими поглядами, є медійною фігурою”, – пише видання.

Після отримання доказів злочинних намірів та інформації про наявність у них вибухового пристрою, співробітники СБУ здійснили затримання на гарячому.

Проти підозрюваних порушено справу за ст. 112 (замах на життя державного діяча) КК України. Максимальна міра покарання – довічне ув’язнення.

Слідчі проводять експертизу вибухового пристрою, вилученого у затриманих, а також перевіряють їхню можливу причетність до інших злочинів на території України, зокрема, до вбивства на журналіста Павла Шеремета.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер