<

СБУ викрила посадовців на хабарі у 200 тисяч гривень в Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:29 | 14.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

У Луцьку співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві посадовців державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

За даними досудового слідства, чиновники налагодили протиправний механізм вимагання та отримання хабарів від суб’єктів господарювання, – повідомляє Управління СБУ у Волинській області.

За різні суми «винагороди» вони гарантували комерсантам сприяння у перемозі в тендерних закупівлях робіт і послуг з будівництва та ремонту доріг, замовником яких є зазначене державне підприємство.

Оперативники спецслужби задокументували, зокрема, факт вимагання зловмисниками 200 тисяч гривень від одного із суб’єктів господарювання за перемогу в тендері, підписання актів виконаних робіт та проведення розрахунків.

Правоохоронці затримали одного із посадовців під час отримання всієї суми хабара у центрі Луцька.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до корупційного правопорушення.

Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ГУ НП області під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер