<

СБУ викрила мережу проросійських агітаторів: серед них було двоє волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:10 | 16.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Служба безпеки України викрила мережу інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення влади та розправи над правоохоронцями. Серед них були двоє волинян.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Інформують, зокрема, що кіберфахівці Служби безпеки України викрили координовану з Російської Федерації міжрегіональну мережу з шести інтернет-агітаторів, які в соцмережах закликали до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. Один з них підбурював до фізичної розправи над правоохоронцями.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників співробітники СБУ вилучили комп’ютерне обладнання і засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Двом фігурантам слідчі органів безпеки повідомили про підозри за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Мешканця Тернопільської області викрили на агітації в соцмережі до вчинення державного перевороту та порушення територіальної цілісності України. За даними слідства, зловмисник також закликав до фізичної розправи над посадовцями органів державної влади та правоохоронних структур.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок