<

СБУ викрила диверсантів, які замінували авто підполковника спецслужби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:28 | 10.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
327
/ коментарі 2

10-го серпня служба безпеки України викрила протиправну діяльність псевдоспецслужби так званої «ЛНР» на території, підконтрольній українській владі, зокрема, агентів, які планували підірвати співробітника СБУ і здійснити низку інших терактів в Україні.

Вдалося вийти на зловмисника, який займався вербуванням українців у прифронтовій території, – інформує пресслужба СБУ.

Ним виявився 27-річний житель Сєверодонецька, який вступив до лав так званої “спецслужби ЛНР” у 2018 році. Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік ‒ і паспорт громадянина РФ.

За завданням кураторів із Росії зловмисник сформував агентурну мережу, переважно з-поміж близьких родичів співробітників СБУ.

Вербування здійснював, використовуючи шантаж та психологічний тиск, а також погрожуючи фізичною розправою над рідними і незаконним позбавленням майна, яке знаходиться на тимчасово окупованій території.

29 липня так званий розвідник “ЛНР” організував мінування службового автомобіля співробітника СБУ у Луганській області. Зусиллями підрозділів внутрішньої безпеки та контррозвідки СБУ його план вдалося зірвати, а завербованих агентів – виявити.

Наразі тривають заходи із виявлення та встановлення інших можливих агентів “псевдоспецслужби”. Сам вербувальник наразі перебуває на непідконтрольній українському уряду території.




коментарів: 2
  1. Нацкорпус починає здійснювати в життя слова свого ватажка “будєт ґарячо”.
    Бандерівцям переодягатися – то їхня вся суть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок