<

СБУ відмовилась виконувати рішення київської судді у справі про держзраду керівництва Нацбанку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 3.01.2020 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У Службі безпеки України відмовились виконувати рішення Шевченківського районного суду Києва та вносити до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення (державну зраду) керівництвом Нацбанку.

Про це йдеться в письмовій відповіді голові правління ГО “Правниче партнерство України” від Головного слідчого управління СБУ, – пише СтопКор.

Виконати її (ухвалу суду – ред.) відповідно до вимог ст. 214 КПК України не видається за можливе, про що поінформовано суддю Овсеп’ян Т.В.”, – написали у відповіді.

За словами фахівців, відмова виконувати рішення суду органами державної влади є незаконною.

“У невнесенні відомостей в ЄРДР вбачається склад злочину за ст. 382 ККУ (невиконання судового рішення). Відмова СБУ протиправна та злочинна”, – зазначили в юридичному департаменті ГО “Стоп корупції”

Правомірність дій представників СБУ поставив під сумнів юрист та очільник ГО “Правниче партнерство України” Дмитро Касьяненко.

“Судові постанови, які набули чинності, а також законні розпорядження, вимоги, доручення, виклики та звернення судів є обов’язковими для всіх без виключення органів державної влади”, – наголосив він і заявив, що в такий спосіб у Службі безпеки, ймовірно, намагаються покривати маніпуляції з доларом в Україні.

Як повідомляли раніше, Шевченківський райсуд Києва зобов’язав слідчого ГУ СБУ внести відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення (державну зраду) керівництвом Нацбанку.

Відповідну заяву про вчинення злочину з переліком доказів сформували в ГО “Правниче партнерство України” та надіслали в Головне управління Служби безпеки України.

У зверненні аномальне зростання курсу гривні пояснили незаконною діяльністю посадових осіб Національного банку України з метою штучної демонстрації надприбутків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа